"Kimseye namusumuzu ispat etmek zorunda değiliz!"

"Çok olumlu imaja sahip bayan olmak" sözleri yargıya taşınıyor...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

KADINLARDAN MANİSA VALİSİ İÇİN SUÇ DUYURUSU


Manisa'da paralel yapı operasyonunda bazı türbanlı kadınların gözaltına alınırken kelepçelenmesine gelen tepkiler üzerine yaptığı açıklamayla şaşırtan Vali Erdoğan Bektaş hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Vali'nin türbanlı kadınlardan  "Çok olumlu imaja sahip bayanlar" sözleriyle bahsetmesinin, başı açık kadınlara hakaret ve aşağılama anlamına geldiğini belirten Türkiye Kadın  Dernekleri Federasyonu  Başkanı Canan Güllü, Karşı Gazete'ye suç duyurusu niteliği taşıyan şu açıklamayı yaptı:

"Valinin yaptığı çok talihsiz bir açıklama...AKP iktidarının uzun yıllardır hüküm sürdüğü ülkemizde valilerin de Devletin değil Hükümetin valisi olduğu siyasal bir süreç yaşadık. Bu süreçte valilerin, belediye başkanlarının koltuklarını koruma amaçlı söylemler geliştirdiğine tanık olduk. Ancak bu artık 'bu ayrıştırıcı dilden vazgeçilmeli' diye herkesin söylediği bir ortamda başı kapalıların namuslu/ ahlaklı, başı açıkların namussuz/ ahlaksız olarak görüldüğü bir dönemi hala yaşadığımız anlaşılıyor...

"VALİNİN MAHKEMEYE GİTMESİNE ÖNDERLİK EDECEĞİZ"

Kadının insan hakları temsilcileri olarak, kendi namusumuzu kimseye ispat etmek zorunda  değiliz,  ama bu süreçte  yerel bir yönetici olan valinin o açıklama nedeniyle mahkemeye taşınmasına önderlik edeceğiz.

"YENİ HÜKÜMET GENELGE YAYIMLASIN"

Haftaya kurulacak yeni hükümetten beklentimiz, kamusal alanda görev yapacak yetkilerin bu tür söylemlerini engelleyecek bir genelgeyi ilk iş olarak yayımlaması...

"BANA VE ÜYELERİMİZE  YAPILMIŞ BİR HAKARETTİR"

Biz,  'mini eteği giyene tecavüz etmek normal, diyen öğretim  üyeleriyle de mücedele ettik... Bundan sonra da kamuda görev yapan belediye başkanları, valilerle mücadele ederiz.  Kamunun temsilcisi olan bir kişiye  bu ağız hiç yakışmıyor. Böylece TKDF ( Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu) olarak suç duyurusunda bulunmuş oluyoruz... Federasyon üyesi kadınlar adına, bu sözlerin hiç birini kabul etmiyordum... Bu sözleri tüm federasyon üyelerimize söylenmiş hakaret olarak kabul ediyorum.  Bana ve üyelerime söylenmiş  aşağılayıcı, hakaret  içeren bir cümledir... Suç duyurusu yapacağız.  Bundan sonra bu tür konularda hukuksal zeminde ne gerekiyorsa yapacağız."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    ""Kimseye namusumuzu ispat etmek zorunda değiliz!"" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete