​Devlet memurlarına büyük operasyon geliyor!

Koltuklarınıza oturup, kemerlerinizi bağlayın... 657 sayılı Devlet Memurluğu Yasası'nda büyük değişiklik yapılıyor...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

TÜM KAMU KURUMLARINDA 'PARALEL' AVI BAŞLAYACAK...


17-25 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyonu sonrasında başlayan Cemaat- Hükümet savaşında son adım, bürokraside atılacak.

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI YASASI DEĞİŞİYOR!

Karşı Gazete'nin edindiği bilgiye göre 657 sayılı Devlet Memurları Yasası'nda değişiklik hazırlığı yapan AKP, 'paralel' avını devletin tüm kamu kurumlarına yayarak, bürokrasiyi yeniden yapılandıracak.

DEVLET MEMURLARINA LİYAKAT, PERFORMANS KRİTERLERİ UYGULANACAK

Yasada yapılacak değişiklik ile liyakat, performans gibi subjektif kriterlerin etkisi artırılacak, devlet memurlarının atama, tayin, geçici görevlendirmeleri bu kriterlere göre yapılacak. Bu değişiklik ile 'sürgün' sisteminin yaygın şekilde  işlerlik kazanabileceği düşünülüyor...

Yasa değişikliği çalışmalarının en geç Mart ayında tamamlanması ve konunun Meclis'e gelmesi bekleniyor.

HER MEMUR TEK TEK İNCELENİYOR...

Öte yandan gerçekten cemaat mensubu olan ya da  'paralel' yaftası ile bertaraf edilmek istenen isimlerin tespiti için  Hükümet'in görevlendirdiği bazı  kişilerin de hummalı bir çalışma içinde olduğu öğrenildi.

Karşı Gazete'nin edindiği bilgiyi göre 'paralel' temizliği için kamuda çalışan her bir memur hakkında, referanslarının kim olduğu, atama kararlarını kimlerin imzaladığı vb. konularda inceleme yapılıyor. Tek tek yapılan incelemeler sonucunda devlet memurlarının cemaat ile bağlantıları da  açığa çıkarılmaya çalışılıyor.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Devlet memurlarına büyük operasyon geliyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete