Sarin gazı davası, AİHM yolunda...

CHP'li Eren Erdem'in yeniden gündeme getirdiği, "Türkiye'den, Suriye'deki IŞİD militanlarına sarin gazı bileşenlerinin aktarıldığı" iddiasının sorgulandığı Sarin gazı davasında karar verildi.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

"SARİN GAZI YAPILMADI, HAZIRLIK AŞAMASINDA KALDI" DİYE CEZA VERİLMEDİ

Mahkeme, firari Suriyeli Hytham Qassap'ı gıyabında terör örgütü üyeliği suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırdı. Qassap'ı ve ona yardım ettiği ileri sürülen tutuksuz 5 Türk sanık ise kimyasal madde temin etme suçundan; suçun hazırlık aşamasında kalması ve fiilin kanunda suç olarak tanımlanmaması nedeniyle beraat etti.

CHP ise Sarin gazı davasının peşini bırakmamakta kararlı...  CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, davaya müdahillik başvurusu yaptı.

CHP'Lİ ŞEKER SARİN GAZI DAVASINA MÜDAHİLLİK BAŞVURUSU YAPTI: "ÇÜNKÜ İNSANIM!"

Mahkemenin kendisine "sizinle bu davanın ne ilgisi var? Neden müdahil olmak istiyorsunuz?" diye sorduğunu;  kendisinin ise "insan olduğum için taraf olmak istiyorum!" yanıtı verdiğini belirten Şeker, Karşı Gazete'ye şu açıklamayı yaptı:

”Sarin gazı ile insanlığa karşı bir suç işleniyor... Ben de bir insanım... İnsanlığa karşı işlenen suçlara karşı bu kadar alelade bir uygulamayı, kararı kabullenmek mümkün değil!  Adalet Bakanlığı böyle bir karardan kendini sorumlu hissetmeyebilir, cezasız bırakabilir ama insan olan herkesin kendini bu olayda taraf hissetmesi gerek."

Mahkemeden davaya ilişkin kararı istediğini fakat "biz vermeyelim, siz Meclis aracılığıyla istetin." yanıtı aldığını belirten Şeker, "Kararı vermiyorlar, 'Meclis aracılığıyla isteyin' diyorlar. 'Acaba neyi saklıyorlar?' diye sordu.

ŞEKER: "GEREKİRSE AİHM'E GİDERİM"

Müdahillik talebinin reddedilmesi halinde, kararı temyize götüreceğini ve gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağını vurgulayan Şeker, "Aleni şekilde kimyasal silah hazırlığı yapıldığı iddianamede belirtiliyor. Neden bu kişiler kimyasal silah yapmaktan suçlanmıyor da, terör örgütü üyeliği ile suçlanıyor? Türkiye, patlayana kadar 'canlı bomba' olmanın serbest olduğu; kimyasal silahla insanlar öldürülüne kadar bunun suç olarak görülmediği bir ülke haline geldi" yorumu yaptı.

BM, SURİYE'DE  KİMYASAL SİLAHI  DOĞRULADI...

Reuters'in haberine göre Birleşmiş Milletler tarafından yayımlanan raporda Suriye'de Sarin gazı veya benzer bir kimyasal gaz kullanıldığına dair bulgulara ulaşıldığı söyleniyor. Ancak sarin gazı kullanımının kim tarafından gerçekleştirildiğinin bilinmediği aktarılıyor.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Sarin gazı davası, AİHM yolunda..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete