AKP, Türklerin tarih sahnesindeki yerini koruma yolunu buldu!

Ne enerji kaynakları, ne savaş, ne para... Türklerin tarih sahnesindeki yerini korumanın yolu "boşanmama!"
KARŞI GAZETE | ÖZEL

AKP İLK İŞ OLARAK BOŞANMALARA EL ATACAK...


Yemin töreni sonrasındaki haftayı aç- kapa yaparak geçiren Türkiye Büyük Millet Meclisi, yeni döneme ilginç bir başlangıç yapacak.  AKP iktidarının Meclis'te araştırılmasını istediği ilk konu ne Rusya ile ilişkilerin gidişatı ne IŞİD, ne petrol, ne mülteciler, ne de terör...

AKP Meclis Grubu ilk olarak boşanmaları gündeme getirmeye hazırlanıyor... Karşı Gazete'nin edindiği bilgiye göre AKP haftaya, Iğdır Milletvekili Orhan Atalay imzasıyla verilen  "boşanmaların önlenmesi ve evlilik müessesenin güçlendirilmesi" amacıyla kurulması istenen  araştırma komisyonu önergesini Genel Kurul'a indirecek.  AKP'nin önergesi olması nedeniyle de komisyonun kurulması çok büyük olasılıkla kabul edilecek. Böylece 26. Dönem Meclisi'nin ilk işi de boşanmaların önlenmesinin yollarının araştırılması olacak.

Önergenin ilk paragrafında yer alan "milletlerin tarih sahnesindeki varlıklarını devam ettirebilmelerinin en sağlam ve sağlıklı yolu da bu (aile) kurumun canlılığını koruyabilmesidir." ifadesi her fırsatta 3 çocuğu telkin eden AKP'nin "boşanma" kavramına bakışını anlamak açısından önem taşıyor.

Konuyla ilgili dikkat çeken bir başka unsur ise önergenin 23 ve 24. Dönemlerde de AKP'li vekiller tarafından gündeme getirilmiş olması... O dönemlerde teklifi Genel Kurul'a indirmeyen ve rafta bekleten AKP yönetimi, bu kez komisyonun kurulmasını istiyor.

Iğdır milletvekilinin bu dönem verdiği araştırma komisyonu önergesinin, 2011 yılında AKP Milletvekili Azize Sibel Gönül'ün verdiği önerge ile neredeyse aynı olması da bu komisyon fikrinin vekillere dışardan dayatıldığının işareti olarak yorumlanıyor.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "AKP, Türklerin tarih sahnesindeki yerini koruma yolunu buldu!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete