Gazeteciliğe 20 yıl hapis; kara gün, kara leke!

ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay: "Hani Türkiye'de ifade özgürlüğü vardı?"
KARŞI GAZETE | ÖZEL

"NOKTA DERGİSİ YÖNETİCİLERİNE 20 YIL HAPİS İSTENMESİNİ PROTESTO EDİYORUM!


1 Kasım seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından çıkan sayısında kapak fotoğrafı olarak;  2 Kasım tarihli takvim yaprağını kullanan ve  altına   "Türkiye İç Savaşının Başlangıcı" ifadeleri yazan Nokta Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmeni Cevheri Güven ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Murat Çapan hakkında 20 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi. 

İddianameyi, Karşı Gazete'ye değerlendiren Çağdaş Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Ahmet Abakay, durumu protesto ettiğini belirtti ve yargının bağımsızlığını yitirdiğini vurgulayarak Hükümete "hani ifade özgürlüğü kırmızı çizginizdi!" diye seslendi. Abakay şöyle konuştu:

"GAZETECİLERE DÜŞMAN BİR İKTİDARLA KARŞI KARŞIYAYIZ!"

"Ne yazık ki basına, ifade özgürlüğüne ve  gazetecilere düşman bir iktidarla karşı karşıyayız. Yargı da bağımsızlığını yitirmiş ve  iktidara bağımlı hale gelmiş durumda.  Yargıyı da eleştiriyorum; çünkü bu tür davaların açılması, iddianamelerin hazırlanması  basın ve ifade özgürlüğüne ters uygulamalardır. Türkiye'yi  uluslararası alanda  ifade özgürlüğü sıralamasında Afrika ülkeleriyle yan yana getirecek kararlardır bunlar. Türkiye'yi dışarda ve içerde itibarsızlaştıran, gazetecileri baskı altında  tutan uygulamalar ile karşı karşıyayız. Protesto ediyorum!

"DEMEK Kİ BAŞBAKAN DOĞRU SÖYLEMİYOR"

Başbakan daha yeni 'ifade özgürlüğü  bizim kırmızı çizgimiz' diyordu... Demek ki doğru söylemiyor... Tavşana kaç, tazıya tut... Bir yanda gazeteciler yargılanıyor  diğer yanda 'ifade özgürlüğü var' deniliyor... Bu iki yüzlülükten artık vazgeçilmeli. Gazeteciler için 20 yıl hapis istenmesi, tarihe kara bir leke olarak geçecektir!"

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Gazeteciliğe 20 yıl hapis; kara gün, kara leke!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete