AKP, MİT TIR’ları iddialarını çürütecek bir kanıt ortaya koyamadı

“Esad’a karşı savaşan güçlere destek veriyoruz” diyen AKP’nin, Türkmenlere yapılan katliamda birinci dereceden sorumlu olduğu ifade ediliyor.
Ayşegül KASAP | ÖZEL | KARŞI GAZETE

Suriye’de Türkmenlere yapılan saldırılar sonrası Davutoğlu "MİT tırlarına operasyon yapanlar bu katliamlardan sorumlulardır." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu’nun bu ifadesini ve AKP-MİT TIR’ları-Bayırbucak Türkmenleri denklemini usta Gazeteci Yazar Oktay Ekşi’ye sorduk.

AKP’nin “Suriye’de hükümete karşı güçleri destekliyoruz” ifadelerine dikkat  çeken Ekşi, Karşı Gazete’ye şu açıklamalarda bulundu:

Başbakan’ın sözlerinin hiçbir taraftan hiçbir yönden tutarlılığı yok. Çünkü bilindiği gibi TIR’lar meselesi ortaya çıktığı zaman “bunun içinde battaniye, ilaç, bisküvi gibi insani yardım malzemeleri var” diyen Başbakan’ın kendisiydi.

Daha sonra Cumhuriyet gazetesi bu TIR’larla silah sevk edildiğini ortaya çıkarınca Cumhuriyet gazetesini mahkemeye veren, hakkında suç duyurusunda bulunan da aynı hükümet. 

TERÖR ÖRGÜTLERİNE DESTEK VERMEDİKLERİNİ KANITLAYABİLSELERDİ…

Bu hükümetin Suriye politikası eğer bu kadar yanlış olmasaydı, terör örgütlerine destek verdikleri yolundaki iddiaları çürütecek bir kanıt ortaya koyabilselerdi, belki Suriye’de dökülen kanda asıl sorumluların kendilerin olduğunu söyleyemezdik.

SURİYE’DE KAN DÖKÜLMESİNDE BİRİNCİ DERECEDE ROL OYNADILAR

Ama açık bir gerçek var “Suriye’de hükümete karşı güçleri destekliyoruz” diye maalesef pek çok kan dökülmesinde birinci dereceden rol oynadılar.

O yüzden Bayırbucak Türkmenleri veya oradaki soydaşlarımız bugün eğer bir katliam tehlikesiyle karşı karşıya kalıyorlarsa, o ortamı karıştıranların sorumluluğundan söz etmemiz lazım. Bunun da tek adresi maalesef Türkiye Cumhuriyet hükümetidir.

BU TÜR BEYANLARIN BEDELİ AĞIR OLUR

TIR’ların Türkmenlere değil başka ellere  geçtiğini Türkmenler de söylüyor zaten. Bu yaygın olarak biliniyor.

Gerçeklerin belgelerle ortaya çıkmasına rağmen hükümet kanadının bu tarz söylemlerini de değerlendiren Ekşi sözlerini şu ifadelerle tamamladı:

Eğer gerçeğe bağlı siyaset yapmak gibi bir gelenek Türkiye’de yerleşirse bu tür beyanların da bedeli ağır olur onlara. Ama maalesef Türkiye’de yalan söyleyerek siyaset yapmak gibi bir yanlış var. Bunu da en fazla kullanan hükümet mensupları… O yüzden  birbiriyle tutarsız, gerçeğe uygun olmayan beyanlarda bulunuyorlar.

KARSIGAZETE.COM.TR
 

    :

    :

    :

    :

    "AKP, MİT TIR’ları iddialarını çürütecek bir kanıt ortaya koyamadı" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete