​"Kaç-Ak Saray'ın gazı da kesilecek mi?"

"Bu millet çile çekmeye alışkın" diyen Erdoğan'a doğalgaz sorusu
KARŞI GAZETE | ÖZEL

SARAY'DA DA ÇİLE ÇEKİLECEK Mİ?


Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ın Rusya'nın doğalgaz kesintisi  olasılığına karşı; "Biz hayat boyu doğalgazla yaşamadık biliyorsunuz, bu millet çileye alışık bir millettir." yorumu yapmasına CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'den Kaç-Ak Saraylı tepki geldi.

ERDEM: "ERDOĞAN, SARAY'DA TEZEK YAKACAK MI?"

Karşı Gazete'ye konuşan Erdem,  "Cumhurbaşkanı, halkın çileye alışkın olduğunu söylüyor ama kendisi çile çekmekten yana değil, Türkiye'nin doğalgazının kesilmesi halinde Kaç-Ak Saray'da tezek yakacağını sanmıyorum!" değerlendirmesi yaptı.

Saray'da muhtemelen  Katar'dan getirileceği söylenen sıvılaştırılmış doğal gaz ya da Türkiye'ye  farklı yollardan girecek olan yakıtların ısıtma amacıyla kullanılmasına uygun sistemler bulunduğunu öne süren Eren Erdem; "yeni yakıt türleri ilk olarak Kaçak Saray'a girecek ama kendisi vatandaşa 'tezek' öneriyor... Bu arada sultanlar gibi yaşamayı da sürdürüyor." dedi.

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın  doğal gaz bütçesini  açıklamak zorunda olduğunu söyleyen Erdem,  Başbakan Davutoğlu'na yönelttiği önergesinde şu sorulara da yanıt istedi:

"BU MİLLETİ ÇİLEYE KİM ALIŞTIRDI?"

-Bu milletin çileye alışık olduğuna dair ifadelere katılıyor musunuz? Çileye alışık olmasının nedenleri nedir? 13 yıllık süre zarfında çileye nasıl alıştırılmıştır?

"SARAY'IN DOĞALGAZ GİDERİ KAÇ MİLYON?"

-Cumhurbaşkanlığı yerleşkesinde bulunan Saray’ın aylık ve yıllık doğalgaz gideri kaç milyon TL’dir?

-Olası bir doğalgaz kesintisi durumunda Saray’ın doğalgaz bütçesinde bir azalmaya gidilecek midir?

-1150 odalı bir sarayda oturan bir kişinin çile çekmekten bahsetmesini samimi buluyor musunuz?

-Çilenin sürmesi, istikrarın bir sonucu mudur? 13 yıllık iktidarınızda bu çileye alışıklık durumunda neden herhangi bir iyileşme yoluna gidilmemiştir?

-Türkiye’nin TÜİK verilerine göre enerjide dışa bağımlı olduğu dikkate alınırsa, olası bir doğalgaz kesintisi durumunda enerji ihtiyacı nasıl karşılanacaktır? Kesinti durumunda elektrik zammı yapılacak mıdır?

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​"Kaç-Ak Saray'ın gazı da kesilecek mi?"" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete