Atatürk'e hakaret, cezasız kalmadı!

RTÜK'ten 10 Kasım'da Atatürk'e hakaret eden Akit TV'ye ceza geldi...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

RTÜK: YAYINLAR, ATATÜRK İLKE VE İNKILAPLARINA AYKIRI OLAMAZ!"


10 Kasım'da yaptığı yayında Atatürk'e hakaret ifadelerine yer veren, yayınladığı bir haberinin alt yazısında "Zulüm 1938’de son buldu" ifadesini kullanan Akit TV'ye RTÜK'ten ağır ceza geldi.

Vatandaşların Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nu şikayet yağmuruna tutmasının ardından, konuyu hemen bugün gündemine alan RTÜK, söz konusu haberi 6112 sayılı kanunun 8. maddesinin 1. fıkrasının a ve f bendine aykırı buldu. 

AKİT'İN HABERİ DEVLETİN ÜLKESİ VE MİLLETİYLE BÖLÜNMEZ BÜTÜNLÜĞÜNE AYKIRI BULUNDU

a bendindeki; 
"Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlık ve bağımsızlığına, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne, Atatürk ilke ve inkılâplarına aykırı olamaz."  ve  

f bendindeki, "Toplumun millî ve manevî değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz." ifadelerine  aykırı olduğu gerekçesiyle, kanala uyarı cezası verdi.

AKİT'İN YAYIN LİSANSI İPTAL EDİLEBİLİR

Yasanın 32. maddesinin 1. fıkrasına göre ihlalin tespit edildiği aydan, bir önceki aydaki brüt ticari iletişim gelirinin yüzde beşi oranda idari para cazası verildi. Bu bedel, 10 bin TL'den az olamayacak...   Aynı tavrı sürdürmesi halinde AKİT TV'nin yayın lisansı iptal edilebilecek.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr



    :

    :

    :

    :

    "Atatürk'e hakaret, cezasız kalmadı!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete