AKP'den istifa eden bakana Yüce Divan tehdidi!

Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkındaki fezlekelerde "gözdağı" kokusu...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

ESKİ BAKANA YÜCE DİVAN TEHDİDİ...


Kültür Bakanı Ertuğrul Günay ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkında Meclis'e gönderilen fezlekeler, gizlilik kararı olmadıgı için milletvekillerinin incelemesine açılmıştı.

SAVCI DEĞİL MÜFETTİŞ GÖNDERMİŞ!

Karşı Gazete'nin edindiği bilgiye göre AKP'den istifa eden eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay hakkındaki fezlekede ilginç bir durum söz konusu... Fezleke bir savcının soruşturması sonucunda değil, bakanlık müfettişlerince Meclis'e gönderilmiş. Günay'ı, Yüce Divan'a gönderebilecek bu fezlekenin, savcılık aracılığıyla gelmemesi, Hükümet'in "tehdidi" olarak yorumlandı.

AKP'DEN İSTİFA EDERSEN, YÜCE DİVAN'A GİDERSİN

Karşı Gazete'ye konuşan uzmanlar, "bir suç varsa, Bakanlığın önce  suç duyurusunda bulunması gerekirdi." değerlendirmesi yaptı ve suç duyurusunda bulunmadan gönderilen bu fezlekenin AKP'den istifa eden tüm siyasilere gözdağı anlamını taşıdığını ifade etti.

ESKİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI NABİ AVCI'YA CEMAAT İLE MÜCADELE FEZLEKESİ

Eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı hakkındaki fezlekenin ise dershaneleri kapatmak için çıkarılan ancak Anayasa Mahkemesi'nden dönen yasanın yerine çıkarılan genelge olduğu anlaşıldı. Mağdur öğretmen ve okul yöneticilerinin şikayeti ile başlatan bu  soruşturma, savcılık kanalı ile Meclis'e geldi.

VEKİLLER, FEZLEKELERİ İNCELEMEYE GİTMEDİ

Bu arada  iki gün önce 550 milletvekilinin incelemesine açılan fezlekeleri, şimdiye kadar bir elin parmaklarından daha az sayıda vekilin incelemiş olması da dikkat çekti...

YOLSUZLUK VE RÜŞVET OPERASYONU SONRASI İSTİFA ETMİŞTİ

AKP'nin kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevk ettiği Ertuğrul Günay, Aralık 2013’te istifa etmişti.  Günay yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili olarak “Bugünkü hukuk ihlalleri yarın mutlaka hukukun önüne çıkar. Toplum bunun bedelini çok ağır biçimde ödetir” demişti...

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "AKP'den istifa eden bakana Yüce Divan tehdidi!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete