'Sarin Gazı davası'nda flaş gelişme!

Sarin Gazı Davası'na müdahil olma talebi reddedilen Ali Şeker, temyize gitti... Müdahil olamaz ise AİHM'e başvuracak...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

IŞID'İN KİMYASAL, BİYOLOJİK SALDIRI YAPABİLECEĞİNİ  EMNİYET BİLİYOR...


Sarin Gazı Davası'na müdahil olma başvurusu yapan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker'in talebi reddedildi.  "Türkiye'den, Suriye'deki IŞİD militanlarına sarin gazı bileşenlerinin aktarıldığı" iddiasının sorgulandığı davaya  "insanlığa karşı suç işlendiği" iddiasıyla katılmayı talep eden  Şeker ise kararı temyize götürüyor...

DAVA, AİHM YOLUNDA...

Daha önce Karşı Gazete'ye, gerekirse Sarin Gazı Davası'nı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağını açıklayan Şeker, kararında ısrarcı olduğunu bir kez daha tekrarladı. Temyizle ilgili olarak da Karşı Gazete'ye konuşan Şeker, "İnsanlığa karşı işlenen suçlar, yok sayılmamalı." diyerek  Emniyet'in IŞİD'in İstanbul'daki barajlara  kimyasal ve biyolojik bir saldırı yapabileceği uyarısını hatırlattı. Şeker, "Emniyet'in kendi notunda bile IŞİD'in biyolojik ve kimyasal silahla  saldırı yapabileceği tehlikesi yer alıyor. Bu tür faaliyetlere göz yummak her şeyden önce insanlık suçudur."  ifadesini kullandı.

"SURİYE'DEKİ SARİN GAZI SALDIRISI İLE HAM MADDELERİN ALINDIĞI TARİH ÖRTÜŞÜYOR"

"Ortadaki tüm delillere rağmen sanıklardan birine terör örgütü üyeliğinden 12 yıl hapis cezası verildi, diğerleri beraat etti. Oysa dava dosyasına göre her şey çok açık. Sanıkların üzerlerinde, evlerinde bulunan malzemeler ve yazışmalarından anlaşılacağı üzere Sarin Gazı imal çalışması ve bunların füze ile atılmasına yönelik faaliyet içerisinde oldukları aşikar." değerlendirmesi yapan Şeker, Suriye'nin  Guta Bölgesi’ndeki sarin gazı saldırısını hatırlattı.

"2 yıl önce kullanılan ve 1300 kişinin ölümüne neden olan sarin gazı saldırısı, dava dosyasında tespit edilen görüşmelerden 42 gün sonra gerçekleşti... BM ( Birleşmiş Milletler) bu gazın Rusya değil, batı kaynaklı ve merdiven altı üretim olduğunu tespit etti... Olayın gerçekleştiği zaman, davadaki iddialarla örtüşüyor, böyle bir kesimin hoş görülmesi kabul edilebilecek bir şey değil." diye konuştu.

DAVADA, TUTUKLU YOK

Şeker'in müdahil olmak istediği davada; mahkeme firari Suriyeli Hytham Qassap'ı gıyabında sadece terör örgütü üyeliği suçundan 12 yıl hapis cezasına çarptırmış, Qassap ve ona yardım ettiği ileri sürülen tutuksuz 5 Türk sanık ise kimyasal madde temin etme suçundan; suçun hazırlık aşamasında kalması ve fiilin kanunda suç olarak tanımlanmaması nedeniyle beraat etmişti.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "'Sarin Gazı davası'nda flaş gelişme!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete