Günün Videosu

Engellilere kadınlar bakıyor, kocalar terk ediyor!

Engellilere kadınlar bakıyor, kocalar terk ediyor!
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Türkiye Büyük Millet Meclisi ( TBMM )  Kadın- Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesinde kurulan  Engelli Kadınlar Alt Komisyonu'nda yapılan sunum, engelli çocuğu olan erkeklerin, eşlerini terk ettiklerini ortaya koydu.

ENGELLİ ÇOCUK, BOŞANMA BAHANESİ...

Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi,  Türkiye'de yapılan araştırmalarda  engelli çocuk sahibi olan babaların ailelerini terk etme eğiliminde olduğunun tespit edildiğini anlattı.

KADININ ÇİLESİ BİTMEZ...

"Babaların daha çok erkek çocuklarını terk ederek engelli bir çocuğu varsa aileyi bırakıp gittikleri, yükün tamamen annelerin üstünde kaldığıyla ilgili sonuçlar biliyoruz." diyen Çiftçi,  babaların engelli çocukları bahane ederek, ailelerini terk ettiklerinin istatistiklerle doğrulandığını anlattı.

ENGELLİLERE DE YAŞLILARA DA KADINLAR BAKIYOR

Türkiye genelinde engelli ve yaşlı bireylere de ağırlıklı olarak kadınların baktığını ifade eden  
Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü İshak Çiftçi, engellilere bakanların yüzde 91’inin kadın,  yüzde 9’unun ise erkek olduğunun altını çizdi.

Çiftçi şöyle konuştu:

”Türkiye’de engellisine ve yaşlısına bakan kimselerin sayısına baktığınızda oranlama olarak, bunların yüzde 91’inin kadın olduğunu görüyorsunuz. Yani evde bir engelli veya yaşlı bir kimse varsa bu orana baktığınızda, bakıcıların yüzde 91’i kadınlardan oluşuyor. Yüzde 9’u erkeklerden oluşuyor, onun da sebebi büyük ihtimalle evde bakacak kadın olmadığındandır veya ilgilenecek biri olmadığındandır. 

ENGELLİ ÇOCUĞA BAKAN KADIN, SOSYAL HAYATINDAN VAZGEÇMEK ZORUNDA KALIYOR

Babalara kıyasla, engelli çocuğu bulunan annelerin gündelik hayat pratikleri, çalışma ortamları, sosyal hayatları, fiziksel ve psikolojik sağlık durumları daha büyük oranda etkilenebiliyor. Bu sorumluluk, annelerin diğer toplumsal rollerinden vazgeçmek durumunda kalmalarına, çocukları dışında geçirebilecekleri, kendilerine ayırdıkları farklı zamanın neredeyse kalmamasına yol açıyor."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

 

    :

    :

    :

    :

    "Engellilere kadınlar bakıyor, kocalar terk ediyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete