Meclis Araştırma Komisyonu'nda skandal

Toplantıdan konuk kovan vekilin ikinci vukuatı... Önce üzerine yürüdü, sonra mikrofonu fırlattı!
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Aile Bütünlüğünü Koruma Meclis Araştırma Komisyonu, geçen hafta sonu toplantılarını İstanbul ve Düzce'de gerçekleştirdi.  Daha önce kadın hakları aktivisti Hülya Gülbahar'ı Hükümeti eleştirdiği gerekçesi ile toplantıdan kovan AKP'li vekil Sait Yüce bu kez de yine aynı nedenle Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin'in üzerine yürüdü ve mikrofon fırlattı.

"HÜKÜMETİ ELEŞTİRENİ KOVUYORLAR!"

Vukuatları ile ünlü AKP'li vekil Sait Yüce, AKP'ye yakınlığı ile bilinen Çocuk Vakfı Başkanı Mustafa Ruhi Şirin'i, hükümeti eleştiriyor diye toplantıdan kovdu. Şirin, davet edildiği üzere çocuk hakları ile ilgili Meclis Araştırma Komisyonunda bir sunum yaptı. Sunumunda çocuk haklarına ilişkin yıllardır hiçbir şey yapılmadığını, çocuk hakları sözleşmesinin kağıt üzerinde kaldığını öne sürdü.  Bunun üzerine AKP'li Sait Yüce, "muhafazakarları böyle suçlayamazsınız." diye itiraz etti.

Yüce, "görüşlerinizi söyleyebilirsiniz ama hakaret edemezsiniz." derken, Çocuk Vakfı Başkanı Şirin, 'siz bu komisyonda dinleyicisiniz, soru sormanın dışında görüş bildiremezsiniz." sözleriyle görüşlerinin sadece AKP Hükümeti dönemini değil son 30 yılı kapsadığını belirtti.

"HADİ DENEYİN BAKALIM ÇIKARMAYI..."

Sait Yüce'yi tanımadığını, ne adını ne de soyadını bilmediğini söyleyerek tekrar söz alan Şirin, komisyonun çalışma ilkeleri hakkında vekillere bilgi verdi. Bunun üzerine Sait Yüce ise "Hükümeti ve devleti suçlayamazsınız."  diyerek sert çıktı. Afyonkarahisar milletvekili AKP'li Ali Özkaya'nın da "Sen kimsin!" diyerek tartışmaya katıldığı toplantıda Sait Yüce, Çocuk Vakfı Başkan'ını toplantıdan atmakla tehdit etti. Şirin ise "Hadi deneyin, deneyin bakalım çıkarmayı." sözleriyle itiraz etti.

"ÜZERİNE YÜRÜDÜ, MİKROFON FIRLATTI"

Konuğun sözlerine sinirlenen AKP'li Yüce, "çık dışarı, milletin vekili ile böyle konuşamazsın, kes kesini!" diyerek, Şirin'in oturduğu masaya doğru yürüdü ve mikrofonu fırlattı.

BAŞKANDAN "BASINA SIZMASIN" RİCASI...

Yaşanan tartışmanın ardından, komisyon başkanı toplantıya ara verdi ve komisyona katılanlardan olayın basına sızmaması konusunda ricada bulundu. Şirin'in, olayla ilgili Meclis Başkanlığı'na şikayette bulunduğu öğrenildi.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

 

    :

    :

    :

    :

    "Meclis Araştırma Komisyonu'nda skandal" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete