​Türkiye, PYD'nin önünü açmak için hava taaruzu yapıyor!

Karşı Gazete'ye konuşan askeri kaynaklar; ABD'yi PYD'ye destek olduğu için kınayan Hükümete, ABD Savunma Bakanlığı'nın resmi belgeleriyle sordu: "Türk uçaklarını Suriye'de PYD'ye destek için ABD'nin isteğine göre kullanıyor musunuz?"
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Birkaç gün önce terör örgütü PKK'nın silahlı kolu PYD'nin armalarını taşıyan ABD askerlerinin görüntüleri ortaya çıkmış, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere AKP yetkilileri, ABD'yi terör örgütü olarak tanımlanan PYD/ YPG'ye destek olduğu için kınamıştı.

HANİ PYD TERÖR ÖRGÜTÜYDÜ?

Karşı Gazete'ye konuşan askeri kaynaklar ise ABD Savunma Bakanlığı'nın geçen hafta yaptığı resmi açıklamaya dayanarak ABD'nin IŞİD'e karşı desteklediği PYD'ye, Türkiye'nin de açık desteğinin ortaya çıktığını vurguladı.

"TÜRKİYE DE KOALİSYON GÜÇLERİ İLE BİRLİKTE HAREKET EDİYOR"

"ABD Savunma Bakanlığı'nın resmi açıklamasına göre Türkiye, koalisyon kuvvetlerine dahildir.  Türkiye'nin güney sınırındaki IŞİD bölgesini ele geçirip, Kürdistan'a katmak isteyen PYD'nin önünü hem top atışları hem de hava harekatları ile açtığı, bu amaçla ABD öncülüğünde yapılan operasyonlara katıldığı bu açıklama ile ortaya çıkmıştır." diyen askeri kaynaklar  İncirlik Hava Üssü'nün durumunun da netleştiğini ifade etti.

"Adana'daki İncirlik  Hava Üssü'nün de, PYD'nin ilerlemesi için dolaylı değil doğrudan kullanıldığı böylece ilan edilmiş oluyor." diyen askeri kaynaklar, artık iç siyaset açısından da kamuoyuna "ABD, PYD'ye destek veriyor, kınıyoruz" açıklamalarının hiçbir inandırıcılığının kalmadığını vurguladı.

KİLİS İÇİN KALKAMAYAN TÜRK UÇAKLARI, PYD İÇİN Mİ KALKIYOR?

IŞİD ile mücadele görüntüsü altında YPG/ PYD'nin doğrudan Türk uçakları ile  desteklendiğini öne süren askeri kaynaklar, "Kilis'i korumak için tek başına uçak kaldıramayan Türkiye'nin, YPG için hava operasyonları yapması çok üzücü." diye konuştu.

İŞTE ABD SAVUNMA BAKANLIĞI AÇIKLAMASI:




Açıklamaya göre;

Suriye'ye 22 Mayıs 2016 tarihine kadar  savaş uçakları toplam 3950 hava taaruzu gerçekleştirmiş. Bu rakam Nisan ayından aynı tarihe kadar toplam 91000 sortiye ulaşmış.

ABD Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre;  hava taaruzu yapan ülkeler arasında Türkiye de sayılıyor.  Taaruz sayısına göre yapılan sıralamada ABD birinci, İngiltere ikinci ve Türkiye üçüncü sırada.

TÜRKİYE KENDİ UÇAKLARI İLE 9 HAVA HAREKATI YAPMIŞ

Yine ABD'nin resmi açıklamasına göre  Türkiye, 22 Mayıs 2016 tarihine kadar savaş uçakları ile tam 9 defa harekat yapmış. Bu hava harekatlarına kaç uçakla katılım olduğu ise açıklanmamış.

ERDOĞAN, PYD ARMALI ABD ASKERLERİ İÇİN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "ABD askerlerinin PYD armalı üniformalarını kınıyorum...ABD yanlış yerde duruyor, kınıyorum. MGK'da tavsiye kararını aldık. PKK neyse paralel devlet yapılanması da odur. Amerika'nın PYD'ye, YPG'ye verdiği desteği, Diyarbakır'dan sesleniyorum, kınıyorum. Bize verilen söz bu değil. Ben siyasetin dürüst yapılacağına inanan birisiyim. Dolayısıyla bize dost olanlar, bizimle NATO'da beraber olanlar kalkıp da kendi askerini YPG'nin işaretleriyle Suriye'ye göndermemeli, gönderemez."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Türkiye, PYD'nin önünü açmak için hava taaruzu yapıyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete