close

Bugün Kilis'i koruyamayan yarın İstanbul'u nasıl koruyacak?

Askeri diplomatlar: "Kilis halkı aslında şu an BM'yi resmen davet etmiş durumda!"
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Kilis'e atılan roketler ve bu roketler nedeniyle yaşanan ölümler sanki sıradanmış gibi görmezden gelinedursun, bölgede yaşayanların sabrı artık taştı.

BELEDİYE BAŞKANI BM'YE ÇAĞRI YAPTI

Önce Kilis Belediye Başkanı  Hasan Kara,  "Batı'nın özellikle NATO ve BM'nin acilen buna bir el atıp, güvenli bölge oluşturması gerekiyor. Bu acıyı ve sıkıntıyı biz yaşıyoruz." diyerek Birleşmiş Milletler'i davet etti...

HALK GAZETE İLANI İLE "CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK" AÇIKLAMASI YAPTI

Birkaç gün sonra  bölgenin esnaf ve sanayi örgütleri temsilcileri ile baro başkanı Türkiye çapında verdikleri  gazete ilanı ile "Kilis saldırı altında. Can güvenliğimiz yok, Devletin korumasını istiyoruz." sözleriyle yaşam haklarının korunması çağrısı yaptı.

O gazete ilanında Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Hükümet üyeleri ile Genelkurmay Başkanına seslenildi...

ASKERİ DİPLOMATLAR: "BM GELİRSE VALİ VE BELEDİYE BAŞKANI ATAR"

Karşı Gazete, Kilis'te yaşanan bu savaş ortamı ve güvenlik probleminin gittiği noktayı askeri diplomatlarla konuştu.

Askeri kaynaklar Belediye Başkanının yaptığı açıklama ve Kilis halkının gazetelere verdiği ilan ile aslında Birleşmiş Milletler'i bölgeye davet etmiş olduğu görüşünde...

SINIR GÜVENLİĞİNİ YUNAN ASKERİ Mİ SAĞLAYACAK?

Bu görüşe göre BM isterse Kilis'te güvenli bölge oluşturabilir, yönetimi alabilir. NATO'nun da olaya dahil olması sonucu vali ve belediye başkanını atayabilir. Sınır güvenliği NATO üyesi bir ülkeye, örneğin Yunan askerlerine devredilebilir!

Hükümetin ilk görevinin halkın huzur ve güvenliğini sağlamak olduğunu belirten askeri kaynaklar, şu anda Kilis'te bu görevin yerine getirilmediğini vurgulayarak gazetemize şu değerlendirmeyi yaptı:

"Kilis'te halk açıklamalar ve gazete ilanı ile güvenliklerinin sağlanması çağrısında bulundu. Bu durum diplomatik olarak  iki şekilde yorumlanabilir

- BM'den yardım istiyorlar. Bu, hükümeti ve silahlı kuvvetleri olmayan mağdur kitleler tarafından uygulanan bir yöntemdir. BM bölgeye gider ve olaya el koyar. Artık o şehir/yer BM'nin kontrolündedir.

 - TSK bir şehri bile koruyacak imkan kabiliyetten yoksundur. En acısı da budur.


'' STRATEJİK HATALAR TAKTİK BAŞARILAR İLE GİDERİLEMEZ''

Stratejide hata yapıldı. Rus uçağını düşürmek kahramanlık olarak sunuldu. Ancak sonuçları çok ağır oldu. Sınırın kenarından bir kaç top atışı yapmak veya birkaç terörist yakalamak ile bu hata  kapatılamaz. Güçlü bir ülke teröristin kaynağına gider, karadan ve havadan bütün gücüyle teröristleri de, füzelerini de imha eder.

Eğer ithal  kuvvetler ya da ithal füzeler ile güvenlik sağlamaya çalışırsan, halkın gazete ilanı da verir, ABD'den de  yardım da ister. Müstemleke devlet görüntüsü ortaya çıkar."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Bugün Kilis'i koruyamayan yarın İstanbul'u nasıl koruyacak?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete