Günün Videosu

Irkçı klibin arkasında Emniyet ve TRT mi var?

Irkçılık içeren sözleriyle tepki çeken klibin arkasından organize skandal olduğu öne sürüldü.
ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE

Şehitlere saygı için çekildiği iddia edilen klibin Emniyet ve TRT'nin desteğiyle çekildiği iddia ediliyor.
Faşist ifadeler taşıyan klip "Sat5 Production" isimli üye tarafından 26 Nisan tarihinde Youtube'a yüklendi. "Sat5 - Yalnızım Atam" isimli klip sosyal medyada da kısa sürede büyük izlenme oranlarına ulaştı. Ancak ırkçı ifadeleri sebebiyle büyük tepki çekerek ana haber bültenlerinde kendine yer buldu.

KLİBİN ÇEKİMİNE KİM YARDIM ETTİ?

Klip sokağa çıkma yasağının halâ devam ettiği Diyarbakır Sur'da çekildi. Yüzü maskeli bir 'rapçi'nin yer aldığı klibin son derece profesyonel bir şekilde ve drone yardımıyla çekildiği dikkatlerden kaçmıyor. Ancak bu profesyonellik, klibin nasıl ve kimler tarafından çekildiği sorusunu da beraberinde getiriyor.

Öncelikle klip hala sokağa çıkma yasağının devam ettiği sokaklarda çekildi. Yani klibi çeken ekibin can tehlikesi var. Hala çatışma seslerinin yankılandığı sokakta çekim yapabilmek özel izinle bile pek mümkün görünmüyor. Zaten Diyarbakır Valiliği de 27 Nisan tarihinde yaptığı açıklamada herhangi bir izin başvurusu yapılmadığı açıkladı. Skandal klip üzerine inceleme başlatan Valilik bir polis memurunu açığa aldığını belirtti.

ORGANİZE HAREKET ŞÜPHESİ

Ortaya çıkan bilgiler ise ırkçılık skandalının emniyette organize bir şekilde hazırlandığı şüphesine yol açıyor. İddiaya göre klipte yer alan yüzü maskeli şahsın, Diyarbakır TEM Şube Müdürlüğü Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri Büro Amirliği'nde görevli polis memuru M.A. olduğu belirlendi. Ayrıca TEM'den sorumlu il emniyet müdür yardımcısı E.E'nin 27 Nisan’da klibi bazı şube müdürlerine telefon uygulamaları aracılığıyla gönderdiği belirtiliyor. Bu yolla klibin sosyal medyada reklamı yapıldığı öne sürülüyor.

Bir başka nokta ise klibin profesyonel bir ekip tarafından çekilmiş olması. Hatta mini İHA diye de tabir edilen drone tarafından havadan çekimler yapılmış. Drone’ların nasıl ve ne şekilde kullanılacağı belli prosedüre bağlı. Yazılı izin yokken bir polis memurunun inisiyatifi ile drone kullanılamayacağı da ortada. Bundan dolayı silsile halinde İl Emniyet Müdürü A.T., TEM’den sorumlu il emniyet müdür yardımcısı E.E., TEM şube müdürü E.Ö., Özel Harekat Şube Müdürü M.K., Foto Film Şube Müdür Vekili M.N.’nin klip çekiminden haberdar olduğu iddialar arasında.

TRT DE Mİ İŞİN İÇİNDE?

Çekimi yapan ekibin ise TRT' çalışanları olduğu iddiaları var. Sur’da çekim yapan TRT ekibinin, polis memuru M.A.'nın talebi üzerine klip çekiminde yardımcı oldukları belirtiliyor. Bir başka iddia ise klip çekiminde drone'un yanı sıra foto film şube müdürlüğünün de imkanlarının kullanılmış olabileceği yönünde.

IRKÇI KLİP EFKAN ALA'YA SORULDU

Skandal klip soru önergesiyle Meclis'e de taşındı. HDP Milletvekili Feleknas Uca, Efkan Ala'nın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde şu soruları yöneltti:

-"Yüzü maskeli, ellerinde silah Sur’da dolaşarak baştan sona ırkçı sözlerin yer aldığı söz konusu klibin Sur’da çekilip yayınlanması bilginiz dâhilinde midir?

-SAT5-YALNIZIM ATAM (SUR ŞEHİTLERİMİZİN ANISINA) ismi ile çekilen ve Youtube’da yayınlan klipte yüzü maskeli, ellerinde silah ırkçı sözlerin yer aldığı şarkıyı söyleyen şahsın kim olduğu hakkında bir bilginiz var mıdır?

-Üç ayı aşkın bir süredir Sur’da çocuklarını yitiren ailelerin dahi 147 gündür yasaklı mahallelere girip çocuklarının cenazelerini alamadığı ortada iken, Sur’da klip çeken söz konusu kişi buraya nasıl girmiştir?

-Söz konusu kişinin Sur’a girmesine kim izin vermiştir? Bu kişinin Sur’un yasaklı mahallelerine girmesinin yasal gerekçesi nedir? Söz konusu yasadışı uygulama hakkında herhangi bir yasal işlem başlatmayı düşünüyor musunuz?

ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Irkçı klibin arkasında Emniyet ve TRT mi var?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete