İspanyol vekile sınır dışı

İspanyol vekil Saray ve hükümetin baskıları nedeniyle Türkiye'den sınır dışı edildi.
KARŞI GAZETE | ÖZEL HABER

Önce yabancı gazeteciler şimdi de Avrupalı parlamenterler. Kısa bir süre önce Amerikalı, Alman ve Rus gazetecilerin Türkiye’ye alınmamasının ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarına katılmak için Türkiye’ye gelen bir İspanyol Milletvekilinin de havaalanında sabaha kadar gözaltında tutulduğu ve ardından sınırdışı edildiği ortaya çıktı.

HAVAALANINDA ALIKONULDULAR

CEP TELEFONU KULLANMALARINA İZİN VERİLMEDİ

İspanya basınında çıkan haberlere göre Katalan Bölgesinin Mlletvekili Mireia Vehi, bir danışmanıyla birlikte 4 Mart’ta İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına geldi. Vehi, aynı tarihlerde Türkiye’ye gelecek Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri ile buluşup, Türkiye’deki 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamalarına katılmayı planlıyordu. Ancak misafir milletvekili İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında beklemediği bir muameleyle karşılaştı. Polis, İspanyol vekil ve danışmanının Türkiye’ye girişine izin vermedi. İkili sabaha kadar havaalanında alıkoyuldu. Polis bu sürede Milletvekilinin ve danışmanının telefon kullanmasına dahi izin vermedi. Ayrıca gözaltına alınmalarının sebebi hakkında da herhangi bir açıklamada yapmadı. 

TÜRKİYE’YE GİREMEMELERİNİN SEBEBİ YOK

İSPANYOL VEKİLE KEYFİ MUAMELE


İspanyolmilletvekili  ve danışmanı ertesi gün öğleden sonra Barselona’ya geri gönderildi. İspanyol Milletvekiline Türkiye’de yapılan muamelenin ülkesinde geniş yankı bulduğu ve tepki topladığı öğrenildi. Olayın İspanya makamlarını ve özellikle İspanya Meclisini de rahatsız ettiği, Avrupa Parlamentosu’nun da olaya tepki gösterdiği belirtildi.

KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "İspanyol vekile sınır dışı" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete