Damat Bakan Albayrak'ın Elektrik Piyasası Kanunu geri çekilebilir

Damat istemiş, Davutoğlu kabul etmemişti... Son anda tasarıdan, teklife dönüştürülen Elektrik Piyasası Kanunu'ndaki Anayasa'ya aykırılık iddiaları, komisyonu yeniden toplattı!
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Özellikle elektrikte kayıp- kaçak bedelinin mahkeme kararıyla geri alınmasını engelleyecek maddesi nedeniyle eleştirilen Elektrik Piyasası Kanunu'nun geri çekilmesi olasılığı doğdu.

CHP: "TEKLİF GERİ ÇEKİLSİN, ANAYASA KOMİSYONU'NDA YENİDEN ELE ALINSIN"

CHP'nin düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini açıklaması ve Anayasa'ya aykırılıkları tek tek  raporlayarak iktidar üyeleriyle paylaşması üzerine, Genel Kurul'da teklifin geri çekilmesi gündeme geldi.

Ancak Meclis Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin "teklifi sadece komisyon geri çeker, Başkan böyle bir işlem yapamaz." uyarısı üzerine tümü üzerindeki görüşmeler bitmiş olmasına karşın, teklif için yeniden komisyon toplantısı yapıldı.

SANAYİ KOMİSYONU YENİDEN TOPLANDI

TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu üyeleri bu sabah partilerin ikişer temsilcisinin katılımıyla yeniden toplandı. Burada CHP'nin tespit ettiği Anayasa'ya aykırılıklar yeniden gündeme geldi. CHP, yazılı ve sözlü sunduğu raporda 29 maddelik teklifin  neredeyse yarısının  Anayasa'ya aykırı olduğunu savunarak teklifin geri çekilmesini ve Anayasa Komisyonu'nda yeniden görüşülmesini istedi. AKP'li üyeler ise öneriyi Grup Başkanvekillerine götüreceklerini ve ona göre karar vereceklerini belirttiler.

DAMAT BAKAN İSTEMİŞ, DAVUTOĞLU ONAY VERMEMİŞTİ!

Eski Başbakan Davutoğlu döneminde 15 maddelik tasarı olarak gelen  ve Sanayi Komisyonu'na sevkedilen düzenleme, son anda 29 maddelik teklif haline dönüştürülmüştü. Kulislerde, Enerji Bakanı ve Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın çıkmasını istediği bazı maddelere, Davutoğlu'nun direnmesi nedeniyle düzenlemenin son anda tasarıdan, teklife dönüştürüldüğü konuşuluyor.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Damat Bakan Albayrak'ın Elektrik Piyasası Kanunu geri çekilebilir" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete