​Yandaş işadamı Mehmet Cengiz'e yeni kıyak iddiası

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Cengiz İnşaat'ın patronu Mehmet Cengiz'e Tekirdağ'da mevzuata aykırı olarak yeni bir maden izni verildiğini öne sürdü...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Mehmet Cengiz'in ortağı olduğu İGA Havalimanı Şirketi'ne; Saray'ın Safaalan Mahallesi'nde ÇED ( Çevresel etki değerlendirme) raporu bile istenmeden Patlatmalı Granit Taş Ocağı ve Eleme Tesisi kurulması izni verildiğini açıklayan Yüceer,  Tekirdağ İl Çevre  ve Şehircilik Müdürlüğü’nü suçladı.

YÜCEER ”CERATTEPE'DEN KOVDULAR, GÖZÜNÜ TEKİRDAĞ'A DİKTİ!"

"Mehmet Cengiz'in maden projesi için  “ÇED gerekli değildir” ifadesiyle Tekirdağ İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü,  skandal bir karara imza  atmıştır."  diyen Yüceer, Karşı Gazete'ye şu açıklamayı yaptı:

SAĞLIĞI OLUMSUZ ETKİLEYECEK

" 100 hektarlık alanda Safaalan Mahallesi’ne 2 kilometre uzakta yapılmak istenen maden hayvancılığı bitirecek, bağ-bahçeciliğe, yer altı ve üstü su kaynaklarına zarar verecek. Ayrıca çevre mahallelerde yaşayan yurttaşların sağlığını da olumsuz etkileyecek.

ORMANLAR YANDAŞLARA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR

Saraylılar, insan sağlığını ve doğayı tahrip edecek bu talana bir an önce son verilmesini istiyor. Millete ağza alınmayacak küfürler eden yandaş, havuzcu şahıs  Cerattepe’den kovulunca gözünü Tekirdağ’ın akciğerlerine dikti.

"SARAY DA CERATTEPE GİBİ BU KATLİAMA İZİN VERMEYECEK"

Saray da Cerrattepe halkı gibi bu talana, doğa katliamına izin vermeyecek. Saray’ın çevre için vereceği bu mücadeleye biz de omuz vereceğiz. Rant uğruna doğayı talan edecek her girişimin karşısında olacağız. “ÇED gerekli değildir kararı verilmesi” bir skandal olmanın ötesindedir. Bu karar ormanların yandaş müteahhitlere peşkeş çekilmesidir”

BAKAN’A SORULAR

Yüceer, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanıtlaması istemiyle önerge vererek, Meclis Başkanlığı'na da  şu soruları yöneltti:

-Patlatmalı Granit Taş Ocağı ve Eleme Tesisi açılması için planlanan noktada herhangi bir fizibilite çalışması yapılmış mıdır?

-Tesisin, tarıma ve hayvancılığa, insan sağlığına vereceği zarar araştırılmış mıdır?

HALKIN İRADESİ NEDEN YOK SAYILDI?

-Söz konusu firmanın, maden tesisi için kurum,  uzman ve halk görüşü almadığı iddiası doğru mudur? Bu durum mevzuata aykırı değil midir? Saray halkının iradesi neden yok sayılmaktadır?

-2008–2016 yılları arasında ve yıllar itibariyle Tekirdağ ilimizde, kum, çakıl ve taş ocakları işletme izni için kaç ÇED raporu başvurusunda bulunulmuş, bunlardan kaçı hakkında çevresel etki değerlendirmesi olumlu veya çevresel etki değerlendirmesi gerekli değildir kararı verilmiştir?

KAÇ DENETİM YAPILDI?

-Tekirdağ ilimizde anılan yıllar itibariyle ÇED olumlu veya ÇED gerekli değildir kararı verilen ve işletmeye açılan kum, çakıl ve taş ocaklarının çevreye etkileri konusunda kaç denetim yapılmıştır? Çevreye olumsuz etkileri olduğu saptanan kum, çakıl ve taş ocağı işletmelerinden kaçı hakkında Bakanlığınızca idari yaptırım uygulanmıştır?

NE KADAR BİTKİ ÖRTÜSÜ YOK OLDU

-Tekirdağ ilimizde anılan yıllar itibariyle kum, çakıl ve taş ocaklarının işletilmesinden kaynaklı zarar gören veya yok olan bitki örtüsü miktarı ne kadardır?

-ÇED olumlu veya ÇED gerekli değildir kararı verilmiş olup işletmeye açılan kum, çakıl ve taş ocaklarından hava ve su kaynaklarına zarar verdiği gerekçesi ile kapatılanların sayısı kaçtır?

 Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Yandaş işadamı Mehmet Cengiz'e yeni kıyak iddiası" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete