Günün Videosu

Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesine ilk tepki

Yüceer: "Müftülerin resmi nikah kıyması ihtiyacı, nereden hasıl oldu?"
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Başbakan Binali Yıldırım'ın AKP Grup Toplantısı'nda açıkladığı müftü ve muhtarlara nikah kıyma yetkisini verileceği haberine ilk tepki CHP'den geldi.

"SOSYAL HAYATI VE DEVLETİ, DİNİ KURALLARA GÖRE ŞEKİLLENDİRMEK İSTİYORLAR"

CHP Kadın ve Çocuk Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Karşı Gazete'ye yaptığı açıklamada devletin ve sosyal hayatın, dini referanslara göre şekillendirilmeye çalışıldığına dikkat çekti.

"Türkiye’de her şey sanki güllük gülistanlıkmış da tek sorun muhtar ve müftünün nikah kıyamamasıymış gibi birden bire Başbakan bunu önümüze getirdi. Ülkede nikah memuru sıkıntısı mı var?" diyen Yüceer, benzer uygulamaları hatırlatarak şöyle konuştu:

"MÜFTÜLERİN RESMİ NİKAH KIYMASI İHTİYACI NEREDEN HASIL OLDU?"

"Yapılmak istenen tıpkı Boşanma Komisyonu önerileri arasında yer alan İlahiyat Fakültesi memurlarının boşanmalarda arabulucu olması gibi devleti de sosyal hayatı da dini referanslara göre dizayn etmektir. Halihazırda müftüler zaten dini nikah kıyabiliyorlar. Müftülerin resmi nikah kıyması ihtiyacı nereden hasıl oldu?"

"HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN"

Müftülerin görev tanımının da kanunla yapıldığını vurgulayan Yüceer, "Müftülerin, resmi nikah kıyacak olmasının  görev tanımlarıyla yakından uzaktan ilgisi yoktur. Resmi nikahın adresi belediyeler ve nüfus müdürlükleridir. Herkes kendi işini yapmalıdır." diye konuştu.

Burcu  Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesine ilk tepki" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete