​Sabiha Gökçen Havalimanı saldırısından sonra sordu, hala yanıt alamadı!

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki saldırı sonrası, tüm havaalanlarına alınması gereken güvenlik önlemleriyle ilgili yazı gönderen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün talimatlarına uyulmadı mı?
KARŞI GAZETE | ÖZEL

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun havalimanlarındaki güvenlik önlemlerini sorgulayan soru önergesine, dönemin Başbakanı Davutoğlu ve yeni Başbakan Binali Yıldırım'ın yaklaşık 5 aydır cevap veremediği ortaya çıktı.

SİVİL HAVACILIK UYARDI, HAVALİMANI KAPILARINDA HANGİ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI?

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na, Ocak ayında yapılan havan toplu  saldırı sonrası tüm havaalanlarına yazı gönderen Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün  hangi önlemlerin alınmasını istediğini öğrenmek isteyen Tanrıkulu, havaalanlarındaki güvenlik açıklarının da sorgulanmasını talep etmişti.

Tanrıkulu'nun 17 Şubat 2016’da Davutoğlu'na yönelttiği  önergede vatandaşların kullandığı giriş- çıkış noktalarında ve VIP giriş- çıkış noktalarında hangi önlemlerin alınacağına yönelik soru da yer almıştı...

TANRIKULU: "HÜKÜMET SİYASİ VE HUKUKİ OLARAK SORUMLU"

Karşı Gazete'ye konuşan Tanrıkulu Hükümetin saldırılardan hukuken ve siyaseten sorumlu olduğunu öne sürdü. "Güvenlik tedbirlerin alınmadığı, vatandaşların yaşamını yitirdiği ve yaralandığı bu son olaydan sonra, sorumlular hakkında gerekli işlemlerin yapılıp yapılmayacağını göreceğiz." diyen CHP İstanbul Milletvekili, "Son 1 yılda yaşanan patlamalarda hayatını kaybeden ve yaralanan vatandaşlarımızı göz önünde bulundurarak gerekli tedbir ve önlemlerin etkili ve sürekli bir şekilde alınmasını sağlayamadığı için AKP hükümeti siyasi ve hukuki olarak sorumludur ve bu sorumluluğun gereğini demokratik teamüller gereği derhal yerine getirmelidir." ifadesini kullandı. 

İŞTE HÜKÜMETİN 5 AYDIR CEVAPLAMADIĞI O ÖNERGE:


Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Sabiha Gökçen Havalimanı saldırısından sonra sordu, hala yanıt alamadı!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete