Öğrenciler karne alacak, öğretmenler hala atanmadı!

2015-2016 eğitim ve öğretim yılı bu hafta Cuma günü sona erecek. Milyonlarca öğrencinin birkaç gün sonra karne alacak olmasına rağmen, Kayseri’de il içi öğretmen atamalarının hala yapılamadığı ortaya çıktı.
ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE

Milli Eğitim Bakanlığı, eski Bakan Nabi Avcı döneminde hiç bitmeyen skandallarla anıldı. Öyle ki, bir skandalın tartışması bitmeden yeni bir skandal patlak verdi. 

İlk icraatı bakanlığın adını değiştirme girişimi olan yeni bakan İsmet Yılmaz da skandallarla adını bakanlık tarihine yazdıracak gibi görünüyor.  O skandallardan biri daha şimdiden Kayseri’de yaşandı. İddiaya göre Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğü, il içi öğretmen atamalarını henüz yapamadı. 

2015-2016 eğitim ve öğretim yılı bu hafta Cuma günü sona erecek. Okullarda dersler artık tamamlandı. Milyonlarca öğrencinin birkaç gün sonra karne alacak olmasına rağmen, Kayseri’de il içi öğretmen atamalarının hala yapılamadığı ortaya çıktı. 

TASLAK LİSTE ELDEN ELE 

İddiaya göre skandal bununla sınırlı değil. Atamalar henüz valilik tarafından onaylanmadı. Ancak taslak atama metninin bir şekilde ortaya çıktığı ve öğretmenler arasında elden ele dolaştığı belirtiliyor. Yeni yerlerinden memnun olmayan öğretmenlerin kapı kapı dolaşıp torpil aradığı ve tayinini istediği okula çıkarmak için çalıştığı ileri sürülüyor. 

ÖNCE TECAVÜZ SKANDALI, ŞİMDİ ATANAMAMA 

Kayseri Milli Eğitim, kısa bir süre önce lise öğrencisi Cansel’in intiharıyla gündeme gelmişti. Melikgazi Lisesi 12. sınıfta okuyan C.B.K., Matematik öğretmeni B.Ö.’nün tecavüzünün ardından intihar etmişti. Okul yönetiminin çirkin olayı örtbas etmek istediği ileri sürülürken, öğretmen suçunu mahkemede kabul etmişti.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Öğrenciler karne alacak, öğretmenler hala atanmadı!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete