Cumhurbaşkanına hakaret davalarında 'diploma' krizi başlayacak

Cumhurbaşkanına hakaret davalarında çığır açacak girişimi, ilk kez Karşı Gazete yazıyor. Yargılanan sanıklar, Erdoğan'ın hukuken cumhurbaşkanı olup olmadığını tespit ettirmek için mahkeme eliyle diplomayı talep edebilir!
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite diplomasının sahte olduğu ya da Erdoğan'ın yüksekokul mezunu olmadığı için cumhurbaşkanı seçilemeyeceğine yönelik iddialar, mahkemelerin önüne gelecek...

MAHKEMELERE YAĞMUR GİBİ "DİPLOMA TALEBİ" YAĞACAK

Hem vatandaşların  hem de  dokunulmazlıkların  kalkması ile birlikte milletvekillerinin başını  ağrıtacak  'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret" davalarında, diploma sorunu en kritik meseleyi oluşturacak.

SANIKLAR, MAHKEME ELİYLE DİPLOMA TALEP EDECEK

Karşı Gazete'nin aldığı duyumlara göre, hakaret davalarının sanıkları, mahkemeler eliyle Erdoğan'ın diplomasının  aslını talep edecek. Dokunulmazlıkların kalkmasıyla birlikte yargının önüne gelecek olan milletvekillerine ait yaklaşık 800 fezlekenin hemen hemen  yarısını oluşturan 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret" davalarında da diploma sorunu en kritik meseleyi oluşturacak... Mahkemelere yağmur gibi "diploma talebi" yağacak...

"SAHTE DİPLOMA" İDDİASI, MAHKEMENİN AÇIKLIĞA KAVUŞTURMASI GEREKEN ÖN MESELEDİR

Karşı Gazete, hem vatandaşların hem dokunulmazlığı kalkacak milletvekillerinin kullanması muhtemel bu yöntemin hukuken yaratacağı sonucu, CHP'nin eski milletvekili ve Anayasa Hukukçusu Atılla Kart'a sordu. Kendisi de Cumhurbaşkanı  Erdoğan'a hakaret suçlamasıyla yargılanan eski vekil  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ,seçilme şartlarından biri olan, üniversite diplomasına ilişkin iddiaların, hukukta 'ön mesele' olarak değerlendirildiğini ve mahkeme tarafından iddialara açıklık kazandırılması gerektiğini söyledi.

"Cumhurbaşkanı seçilme şartlarından biri olan diplomanın sahteliği iddiaları, ciddi ve somut bir  ön meseledir. Mahkemeler bu meseleye açıklık kavuşturmalıdır." diyen Kart, şöyle konuştu:

KART: "SANIKLARIN 'DİPLOMA' TALEBİ, MAHKEME ELİYLE ARAŞTIRILMALI"

"Ceza yargılamasında amaç, şekil sınırlaması olmadan maddi gerçeğe ulaşmaktır. Bu anlamda  Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilme şartlarını taşıyıp, taşımadığı iddiaları tarafların talebi üzerine mahkemelerce araştırılmalı ve açıklığa kavuşturulmalıdır. Mahkemelerin bu sorumluluğu vardır. Bu araştırma mahkeme eliyle yapılmalıdır. Bunu uygulamaya sokacak mahkeme az da olsa çıkar diye düşünüyorum.

Sanıkların savunma ve adil yargılanma hakları kapsamında, bu ön meselenin çözümü gerekir.  Maddi gerçeğe ulaşmak için de mahkemeler  bu araştırmayı 'ara karar' ve 'ön mesele' kapsamında yapmalıdır."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Cumhurbaşkanına hakaret davalarında 'diploma' krizi başlayacak" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete