AB Bakanlığı’ndan mülteci bilançosu

Şubat ayında 1968 olan Yunan Adaları'na bir günde kaçak geçiş yapan kişi sayısı, Mart sonrasında günlük ortalama 150 kişinin altına düştü. 325 kaçak Türkiye'ye iade edildi.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Avrupa Birliği (AB) Bakanlığı, Suriyeli mültecilerle ilgili son durumu paylaştı.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un AB Bakanlığı’na yönelttiği  soru önergesine verilen yanıt, mültecilerin iadesine ilişkin son durumu ortaya çıkardı.

Bakanlıktan verilen yanıtta şunlar kaydedildi:

1’E 1 MUTABAKATI 4 NİSAN'DAN İTİBAREN İŞLİYOR

“18 Mart tarihli Türkiye-AB Zirvesi’nde Türkiye’den AB’ye düzensiz göçün sona erdirilmesine ilişkin ‘l’e 1’ önerimiz üzerinde mutabık kalınmıştır. Bu çerçevede, Türkiye 20 Mart tarihi sonrası Yunan Adaları'na Türkiye’den geçiş yapan tüm düzensiz göçmenleri, 4 Nisan itibariyle geri almaya başlamış, bunun karşılığında geri alınan her Suriye vatandaşı için Türkiye’de geçici korumadan yararlanan bir Suriye vatandaşının AB ülkelerine yerleştirilmesi öngörülmüştür.

GÜNDE YAKLAŞIK 2000 KİŞİ YUNAN ADALARINA KAÇIYORDU... 325 GÖÇMEN  İADE EDİLDİ

Şubat ayında günlük ortalama 1968 kişi Yunan adalarına geçerken bu sayı 1-20 Mart tarihlerinde günlük ortalama 1148’e inmiş, 20 Mart sonrası geçiş yapanların Türkiye’ye iade edilmesi üzerine varılan mutabakat neticesinde ise günlük ortalama 150 kişinin altına düşmüştür.

TÜRKİYE'DEKİ 125 SURİYELİ, AB ÜLKELERİNE YERLEŞTİRİLDİ

Yunanistan’dan Türkiye’ye iadeler 4 Nisan tarihi itibariyle başlamış ve 20 Nisan tarihi itibariyle 325 kişinin iadesi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca, 1 Mayıs itibariyle toplamda 125 Suriyeli Türkiye’den AB ülkelerine yerleştirilmiştir.

BM KIRILGANLIK KRİTERLERİ

Yunanistan ve AB, Türkiye’ye yapılacak iadelerde, özellikle de uluslararası koruma başvurusu yapan kişilerin iadesinde AB müktesebatı ve uluslararası yükümlülükler çerçevesinde hareket etmek için gerekli tedbirleri almaktadır. Türkiye’den AB’ye yeniden yerleştirilecek kişilerin belirlenmesi de Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ile işbirliği halinde BM Kırılganlık Kriterleri çerçevesinde yapılmaktadır.”

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "AB Bakanlığı’ndan mülteci bilançosu" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete