Bakanlık çalışanı kadınların çilesi: Cinsel taciz!

Öncelikli görevlerinden birisi kadını korumak olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın ismi taciz ve tecavüz skandallarıyla anılmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER | KARŞI GAZETE

Karaman’da onlarca erkek çocuğuna tecavüz olayıyla patlak veren ve ilgili bakanın, Ensar Vakfı’nı savunabilmek adına “bir kereden bir şey olmaz” demeye getirdiği şeklinde yorumlanan ve sert eleştirilere neden olan “bir kere rastlanmış bir olay” açıklamasıyla gündeme oturan skandallar zinciri bu sefer Muğla’ya uzandı. 

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nde çalışan R.Ç.E, isimli kadın çalışan, 1 yıldır aynı kurumda çalışan müdür yardımcısı M.A.K’nın sözlü ve fiziki tacizine maruz kaldığını belirterek şikayetçi oldu. Soruşturma dosyasında 1 yıldır adeta tüm çalışanların gözü önünde yaşanan taciz olayı bütün detaylarıyla yer aldı.

MÜDÜR YARDIMCISI SÜREKLİ TACİZ EDİYOR

Mağdure R.Ç.E, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’na 12.05.2016 tarihli bir suç duyurusunda bulundu. Mağdure ifadesinde; müdür yardımcısının sürekli olarak kendisine cinsel içerikli sözler söylediğini, cep telefonundan sürekli olarak rahatsız edildiğini, masasına gizlice not bırakıldığını belirtti.

‘ADAY MEMURE’ OLUŞU İSTİSMAR EDİLİYOR

Tutanakta yer alan ifadelere göre R.Ç.E, müdür yardımcısının sözlerinden ve davranışlarından rahatsız olduğunu daha ilk tacizlerinde açıkça ifade etmesine rağmen tacizlerin ardı arkası kesilmemiş. R.Ç.E. ‘Aday memure’ olduğu için sıkıntı yaşamaktan çekinerek tepkisini dile getirmekte ve etrafına söylemekten korkarken tacizci şahıs bunu bilerek suiistimal etmekte sakınca görmemiş. 

Yine tutanakta yer alan ifadelere göre hemen her fırsatta sözlü ve fiili tacizlerine devam eden müdür yardımcısı M.A.K, “dudaklarından öperim” gibi sözlerle tacizlerine devam ediyor. Sözlerini fiile geçiren müdür yardımcısı tutanakta yer alan ifadelere göre çalışan erkeklerle tokalaşırken mağdure aday memur R.Ç.E.’ye sarılıp öperek tacizini ileri fiziki boyuta taşıyor. 

BAKANLIK ÇALIŞANI BİRÇOK KADININ ORTAK ŞİKAYETİ…

R.Ç.E’nin ifadesinde bahsettiği birçok olay ve şikâyeti kurum çalışanları da doğruladı. Ayrıca tutanaktan anlaşıldığı kadarıyla mağdure R.Ç.E’nin yaşadığı taciz olayları kendisiyle sınırlı değil. Aile Bakanlığı’nda çalışan birçok kadın da benzer tacizlerle karşı karşıya kalmış durumda.

ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Bakanlık çalışanı kadınların çilesi: Cinsel taciz!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete