SADAT'ın sitesinde gizli kod tuzağı mı var?

Twitter fenomeni Fuat Avni’nin SADAT isimli güvenlik şirketiyle ilgili gündeme getirdiği iddialar yerli ve yabancı kamuoyunda şok etkisi yaptı. İddiaları duyan binlerce kişi internette SADAT ismini aratıp, güvenlik şirketinin sitesine giriş yaptı.
KARŞI GAZETE | ÖZEL HABER

SADAT’IN SİTESİ TUZAKLI MI?


Siteye girenler içerikte verilen bilgilerin Fuat Avni'nin savlarını doğrulayacak türden olduğunu gördüklerinde yeni bir şok daha yaşadılar. Ancak bilmedikleri bir şey vardı. İddialara göre son derece sıradışı ve yüksek güvenlikli bir şekilde oluşturulan SADAT web sitesi, siteyi ziyarete gelen herkesin kişisel bilgilerini ele geçirecek şekilde dizayn edilmişti.

UZMANLARDAN ÖNEMLİ UYARI!

Skandalın ortaya çıkmasının ardından internet güvenliği uzmanları SADAT’ın web sitesine girenlere çok önemli uyarılarda bulundu. SADAT’ın sitesinin çok profesyonel bir biçimde hazırlandığına dikkat çeken uzmanlar, sitenin kaynak kodlarının gizlendiğini, sitede var olan  uygulamalardan birinin http://verify-me.net üzerinden çalıştığını, diğerinin ise javascript/xpi ile kodlanmış keylogger özelliği bulunduğunu öne sürdüler. Bu durum siteye giriş yapanların  kişisel verilerinin ele geçirilmiş olabileceği iddialarını gündeme getirdi.

Karşı Gazete'ye bilgi veren uzmanlar internet kullanıcılarını SADAT’ın web sitesinin bu gizli özellikleri konusunda uyardılar. Uzmanlara göre şirketin internet adresini ziyaret edenlerin tüm kişisel verileri ve şifreleri ele geçirilmiş olabilir. Bu sebeple uzmanlar şifrelerin mutlaka değiştirilmesini tavsiye ediyor.

SADAT NEDİR?

Fuat Avni’nin iddiaları özetle hatırlanacak olursa SADAT isimli uluslararası güvenlik ve danışmanlık şirketi, kontrgerilla timlerine gayrı nizami harp eğitimi veriyor. Yine twitter fenomeni F.Avni'ye göre SADAT kamplarında IŞİD ve benzeri örgütlere de gayri nizami harp eğitimi verildi. Teröristlerin bu kamplarda eğitildiği bilgisi batılı istihbarat teşkilatlarının eline geçince bu eğitimler donduruldu.

SADAT’ın kendi internet sitesinden yaptığı tanıtım da Fuat Avni’nin Türkiye’yi sarsan iddialarını doğrular nitelikte. Emekli General Adnan Tanrıverdi’nin kurduğu SADAT’ın web sitesinde yer alan bilgilere göre şirket Türkiye’nin farklı yerlerinde kurulan kamplarda gayri nizami harp yani kontrgerilla eğitimi veriyor. Eğitimler arasında “sokak hareketi türü eylemlerde ve gizli etkinliklerden oluşan harekât teknikleri” ile “istihbarat, psikolojik harp, sabotaj, baskın, pusu, suikast” var.

MEHMET EYMÜR’DEN DİKKAT ÇEKEN İDDİALAR

SADAT konusu kısa süre önce MİT eski Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür tarafından da gündeme getirilmişti. Eymür’ün iddialarına göre; Adnan Tanrıverdi’nin de aralarında bulunduğu bir grup, Türkiye’yi eyaletlere bölen, içinde Türklük ve laikliğin olmadığı başkanlık sistemini öngören bir Anayasa teklifi hazırlayıp, 30 Aralık 2011’de onursal başkanı olduğu ASDER vasıtasıyla TBMM’ye sunmuştu.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "SADAT'ın sitesinde gizli kod tuzağı mı var?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete