Erdoğan'ın diplomasına 3 ayrı kurum da yanıt veremedi...

Başbakanlık, Marmara Üniversitesi, Bilgi Edinme Kurulu... Hiçbiri işin içinden çıkamadı... CHP'li Yarkadaş, Marmara Üniversitesi'ni, Bilgi Edinme Üst Kurulu'na şikayet etti!
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın üniversite diplomasinin sahte olduğu iddialarının açıklığa kavuşturulmasını isteyen CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, olayın peşini bırakmıyor.

Karşı Gazete'ye konuşan Yarkadaş, Davutoğlu'nun başbakanlığı döneminde Meclis'e soru önergesi verdiğini ayrıca Erdoğan'ın mezunu olduğu öne sürülen  Marmara Üniversitesi'ne de başvuru yaptığını ancak tatmin edici bir yanıt alamadığını anlattı.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ NİYE YANIT VERMEDİ?

Marmara Üniversitesi'nin gönderdiği cevapta eski Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk'ün daha önce verdiği bir önergeye atıf yapıldığını ancak o yanıtı incelediğini ve  belgede doğru dürüst bir bilgi bulunmadığını ifade eden Yarkadaş,  bu kez de Bilgi Edinme Başvurusu yolunu deneyeceğini belirtti.

"MARMARA ÜNİVERSİTESİNİ, BİLGİ EDİNME ÜST KURULU'NA ŞİKAYET ETTİM"

"Önergeye yanıt gelmedi, Marmara Üniversitesi de doğru dürüst açıklama göndermedi." diyen Yarkadaş, Bilgi Edinme Üst Kurulu'na Marmara Üniversitesi'nin şikayet ettiğini açıkladı. Ayrıca diplomanın gerçek olup olmadığına dair sorusunu Bilgi Edinme Başvurusu yoluyla da  tekrarladı.

MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NİN ARŞİVİ MAHKEME KARARIYLA KAPATILDI MI?

İddianın peşini bırakmayan CHP İstanbul Milletvekili bugün de Meclis'e yeni bir soru önergesi vererek Marmara Üniversitesi'nin arşivinin mahkeme kararı ile kapatıldığı haberlerinin doğruluğunu sordu. Kapatılma kararı doğru ise bunun gerekçesini de öğrenmek isteyen Yarkadaş, Karşı Gazete'ye şöyle konuştu:

ERDOĞAN'IN DİPLOMASINI KARA DELİK Mİ YUTTU?

"Bu diploma işinde bir kara delik var. Sıkıntılı,  açıklanamayacak bir durum var. Başbakan'a sordum, Meclis'e soru önergesi verdim. Marmara Üniversitesi'ne sordum, Bilgi Edinme Kanunu yoluyla iki başvuru yaptım, bugün de yeni bir önerge verdim. Ancak bir türlü yanıt gelmiyor. Bu işin peşini bırakmayacağım."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Erdoğan'ın diplomasına 3 ayrı kurum da yanıt veremedi..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete