Türkiye'de ekilmeyen topraklar dururken yurtdışından kiralayacaklarmış!

Modern(!) dünyanın sömürü sistemi, 'toprak kiralama' düzeni başlıyor... Türkiye, Afrika'dan tarım arazisi kiralayıp, kimleri kalkındıracak?
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ve ardından Tarım Bakanı Faruk Çelik'in geçen hafta yaptığı açıklamalarla, kamuoyu AKP Hükümeti'nin yurtdışından tarım arazisi kiralamayı planlandığından haberdar oldu.

GAYTANCIOĞLU AÇIKLADI: "ETİYOPYA, NİJERYA VE SUDAN'DAN TOPRAK KİRALAYACAKLAR"

Karşı Gazete, Türkiye'de çiftçinin zor günler yaşadığı bir dönemde açıklanan bu karar hakkında CHP'nin tarım konusunda uzman ismi Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ile konuştu.

Yaptığı araştırmaya göre tarım arazisi kiralanması planlanan ülkelerin başta Etiyopya, Nijerya ve Sudan olduğunu açıklayan Gaytancıoğlu Hükümetin izlediği yöntemi ise  bir tür sömürgecilik olarak değerlendirdi.

ATATÜRK "MAZLUMLARA ÖRNEK OLACAK" DEMİŞTİ; TÜRKİYE, SÖMÜRGECİLİĞE SOYUNDU

"Türkiye Cumhuriyeti bir ulus devlet... Kurtuluş savaşı vermiş, emperyalizm ile mücadele etmiş  bir ülke..." diyen Gaytancıoğlu Atatürk'ün mazlum devletlere bağımsızlık yolunda örnek olacak bir ülke olarak bıraktığı Türkiye'nin, şimdi mazlum devletlerin topraklarını sömürmesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Türk tarımının ve çiftçisinin içinde bulunduğu açmazı aşmak yerine Afrika ülkelerinden yeni sömürgeler yaratmayı planlamanın utanç verici olduğunu ifade eden CHP Edirne  Milletvekili AKP yetkililerine  "Etiyopya, Nijerya, Sudan gibi ülkelere neden gıda yardımı yapmıyorsunuz, onların bağımsızlık mücadelesine destek vermiyorsunuz da topraklarını ellerinden alıp, ucuz üretim yapmaya çalışıyorsunuz?" diye sordu.

"TÜRKİYE'DE BOŞ TOPRAK VARKEN, KİRALAMA YÖNTEMİ İLE KİMLERİ KALKINDIRACAKLAR?"

Türkiye'de ekilebilen tarım arazilerinin yaklaşık yüzde 10’una karşılık gelen  26 milyon dekar boş arazi bulunduğunu açıklayan Okan Gaytancıoğlu "Bir Trakya kadar alan şu an boş! Çiftçi kazandığından daha çok harcadığı için ekemiyor. Bunu düzeltmenin yollarını arayacaklarına başka ülkelerden toprak kiralama yöntemine gidiyorlar. Oralarda bu ticari üretimi acaba hangi firmalar yapacak? Hangi firma sahipleri, işadamları kalkınacak onu da merak ediyoruz ve izliyoruz." diye konuştu.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Türkiye'de ekilmeyen topraklar dururken yurtdışından kiralayacaklarmış!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete