Mahkemeden MHP kurultayına ilişkin flaş karar

Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi 19 Haziran kurultaydaki kararlara ilişkin yürütmeyi durdurdu.
MHP Avukatı Yücel Bulut: Ankara 3’üncü Asliye Hukuk Mahkemesi, 19 Haziran’da yapılan tüzük değişikliğiyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı aldı

MHP AVUKATINDAN AÇIKLMA

MHP'nin avukatı Yücel Bulut 19 Haziran'da muhaliflerin yaptığıkurultaya ilişkin açıklama yaptı. Bulut, mahkemenin kurultay kararlarının yürütmesini durdurduğunu söyledi. Bulut: "Üst kurul delegemiz tarafından açılan genel kurul iptal davası neticesinde, ileri sürülen gerekçeler ışığında, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından 19 Haziran 2016 tarihinde düzenlenen Genel Kurul’da alınan kararların ve tüzük değişikliklerinin ihtiyati tedbir yoluyla durdurulmasına karar verilmiştir" diye konuştu.

YSK'DAN MHP KURULTAYI AÇIKLAMASI

YSK, MHP kurultayı hakkında görüş bildirilmesine yer olmadığına oy birliğiyle karar verdi.

YSK, "Kurultay konusunun öncelikle Çankaya 4. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'nda değerlendirilmesi gerekiyor."

ŞİMDİ NE OLACAK?


Hukukçulara göre, mahkemenin verdiği ihtiyati tedbir (durdurma) kararı nedeniyle MHP tüzüğü değişmemiş oluyor. Bu durumda 10 Temmuz'da Genel Başkan ve parti organlarının seçimi yapılamayacak. Mahkemenin hafta içi tedbirli sevkleri yapacağı ve 9 günlük resmi tatile gireceğinden yeni bir mahkeme kararı alınması çok zor gözüküyor.

TÜZÜK NE DİYOR?

Mevcut tüzüğe göre olağanüstü genel kurul toplantılarında sadece tüzük değişikliği yapılabiliyor, Genel Başkan, MYK ve MDK seçimi yapılamıyor. MHP yönetiminin ilan ettiği gibi 10 Temmuz günü hem tüzüğü değiştirip hem de seçim yapmasının hukuki olarak geçersiz olacağı ifade ediliyor.

    :

    :

    :

    :

    "Mahkemeden MHP kurultayına ilişkin flaş karar" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete