IŞİD'li teröristler polis ve vekil taklidi mi yapıyor?

IŞİD militanları, güvenlik kontrollerini atlatmak için polis ve milletvekili taklidi yapmış...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

IŞiD'lilerin kendi araçlarıyla yakalanmadan seyahat etmek ve yol kontrollerinden kurtulmak için polislerin ve üst düzey bürokratlar ile milletvekillerinin araçlarında kullandığı "çakar" denilen  ışıklı, sesli lamba sistemleri kullandığı ortaya çıktı.

"TRAFİK POLİSLERİNİN ARABALARINA KOYARLAR, BÖYLE MAVİ... VAR MI SENDE ONDAN?"

Karşı Gazete'nin daha önce açıklanan ve kamuoyuna yayılan yüzlerce  sayfa belge üzerinde  yaptığı araştırmaya göre IŞİD militanları için 'çakar' siparişlerini Diyarbakır, Ankara, Suruç katliamlarında adı geçen; polisin  kırmızı arananlar listesinde yer alan, 'Ebubekir' kod adlı IŞİD üyesi İbrahim Balı vermiş...



ÇAKAR SİPARİŞİ, İSTANBUL'DAN...

2014 yılından beri dinlenen  ancak şimdiye kadar yakalanmayan Balı'nın, 'Özgür' isimli bir kişiyle yaptığı konuşmada, "çakar"  sipariş etmesi dinleme kayıtlarına geçmiş.

Konuşmada, siparişin İstanbul'dan geleceği ve Balı'nın aldığı 'çakar'ları, kullanmak üzere başka birilerine vereceği anlaşılıyor.

Kayıtlarda Balı'nın, 'Özgür' adlı kişiye "trafik polislerinin arabalarının üzerine sirenler koyarlar, böyle mavi... Var mı sende ondan?" sözleriyle 'çakar'ı tarif ettiği, ayrıca 2000 dolar gönderdiği ve çok sayıda el feneri de sipariş ettiği görülüyor.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "IŞİD'li teröristler polis ve vekil taklidi mi yapıyor?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete