​Hükümetin hedefindeki liseliler resti çekti

Gericilikle mücadele bildirisine imza atan liselilerden, Hükümet'in fişleme girişimlerine cevap geldi...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Hükümetin politikalarını eleştiren ve "liselerde gericiliğe izin vermeyeceğiz" diyen liselilerin imza attığı bildirinin Türkiye genelinde yayılması üzerine Hükümet karşı atağa geçmiş, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, bildiriye imza atanlar hakkında işlem yapılacağını açıklamıştı. Bildiriye 15 okulun destek verdiği Ordu'da da İl Milli Eğitim Müdürü liselere yazı göndererek okullardaki Türkiye Liseliler Biriliği (TLB) üyesi öğrencilerinin tespit edilmesini talep etmişti.

Liseliler ise bu iki adıma karşı atağa geçti. Karşı Gazete'ye konuşan TLB Genel Başkanı Bora Çelik arka arkaya  başlatılan bu iki uygulamanın iktidarın rahatsızlığını gösterdiğini söyledi. 

ÇELİK: "PUSULAMIZ ATATÜRK..."

Öğrencilerin gözünün korkutulmaya çalışıldığını belirten TLB Genel Başkanı 365`ten fazla okulun bildiriye imza attığını, gençlerin pusulasının da "Gericiliği nerde görsem; tepelerim, tepelerim, tepelerim" diyen Mustafa Kemal Atatürk olduğunu ifade etti.

LİSELİLER, ORDU MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Ordu'da ise yolsuzluk  iddiaları nedeniyle hakkında birçok dosya olan il milli eğitim müdürünün istifa etmesi gerekirken, öğrencileri fişlemekle uğraştığını öne süren Çelik, "Dosyası kabarık, yolsuzluklara karışmış, davaları olan o milli eğitim müdürü, TLB üyelerinin tespit edilmesi için liselere yazı gönderiyor. Biz de onun hakkında işlem başlatılmasını istiyoruz. Hakkında suç duyurusunda bulunduk." diye konuştu. 

"BU SUÇU İŞLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

"Gericilikle mücadele suç değildir, milli bir görevdir." değerlendirmesi yapan Çelik, "suçsa da bu suçu işlemeye devam edeceğiz." açıklaması yaptı. 



Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Hükümetin hedefindeki liseliler resti çekti" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete