Günün Videosu

"Miting için izin gerekmez!"

CHP yönetiminin, mitingleri nedeniyle hedef aldığı İnce'den 'mitingli' yanıt... 4 Haziran'da, İstanbul'da...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Anayasa'ya aykırı ama destek veriyoruz." açıklaması ile tepki çekmesine neden olan dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin Anayasa Değişikliği teklifi, CHP'nin Antalya'daki çalışma kampında da ana gündem olmuş, milletvekilleri açık şekilde destek kararını eleştirmişti.

Eleştirilere, HDP'nin düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) götürmek için CHP'li vekillerden imza desteği istemesi de eklenince, Kılıçdaroğlu'nun tepkisi sert olmuştu.

İNCE: "DOKUNULMAZLIKLARIN AYM'YE GİTMESİ İÇİN  İMZA, İHRAÇ GEREKÇESİ OLAMAZ"

"HDP'ye imza vereni partiden atarım" dediği kulislere yansıyan CHP Liderine, ilk yanıt ise Yalova Milletvekili Muharrem İnce'den geldi. Karşı Gazete'ye konuşan İnce, "ben böyle bir imza vermeyi düşünmüyorum ama bu imza, partiden atılma gerekçesi olamaz." sözleriyle Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Milletvekillerinin dokunulmazlık değişikliğini AYM'ye götürmesi konusunda  grup kararı alınamayacağının altını da çizen İnce, "bu başvuru milletvekillerinin özgür iradesi ile yapacağı bir iştir." diye konuştu.

İNCE'DEN MİTİNG ELEŞTİRİSİNE, MİTİNGLİ YANIT

Düzenlediği mitingler nedeniyle Antalya kampında, Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine de hedef olan İnce, miting düzenlemek için parti yönetiminden izin almasının gerekmediğini öne sürdü. O eleştiriler hakkında da şu değerlendirmeyi yaptı:

"CHP'Yİ SAVUNMAK SUÇ OLAMAZ"

Seçim öncesi Genel Başkan bana 'sen de miting yap, hepsine yetişemiyorum.' diye görev vermişti... Ben de bu görevi yerine getirmiştim. Ben CHP'nin 133 milletvekilinin de miting yapmasının, illeri gezmesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Gücümü de Anayasa'nın 80. Maddesi'nden  alıyorum. O madde der ki 'milletvekili seçildiği bölgenin değil bütün Türkiye'nin  temsilcisidir.'  Laikliği savunmak, cumhuriyeti savunmak, CHP'yi savunmak suç olamaz. Bunun için bir izin de gerekmez. 81 vilayet için miting yapmayın diyorlar, yasak gelmiş ama yurtdışını yasaklamayı unutmuşlar!"

"4 HAZİRAN'DA  BOSTANCI GÖSTERİ MERKEZİ'NDEYİM, HERKESİ DAVET EDİYORUM"

CHP örgütünün de kendisini desteklediğini ifade eden İnce, "İki tür örgüt var. Benim kalabalık toplayacağıma, etkili konuşacağıma inandığı için davet edenler var. Bir de davet etmek isteyip de 'acaba bana kızarlar mı' diye çekinenler var. Ama hepsine yüreğimiz açık. 4 Haziran'da İstanbul'da Bostancı Gösteri Merkezi'ndeyim. Herkesi davet ediyorum. Ben partim için siyasi bir çalışma yapıyorum." diye konuştu.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    ""Miting için izin gerekmez!"" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete