Eren Erdem: "Arkadaşları beklerim, gelip beni TBMM'den alabilirler."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul milletvekilleri Barış Yarkadaş ile Mahmut Tanal'dan sonra, Eren Erdem de Anayasa Mahkemesi'ne dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin bireysel başvuru yapmayacağını açıkladı.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

AYM BAŞVURULARI "KİŞİSEL"

Karşı Gazete'ye konuşan Erdem, bireysel başvuruların;  dokunulmazlıkların bir defaya mahsus kaldırılmasını sağlayan maddenin iptalini kapsamadığını ancak başvuran vekilin kendi durumuna ilişkin olduğunu vurguladı.

"KENDİ DOSYALARIM İÇİN AYM BAŞVURUSU YAPMAYACAĞIM"

"Bu bağlamda ben kendi fezlekelerim ve dosyalarımdan dolayı AYM'ye bireysel başvuru yapmayacağım." diyen Erdem şöyle konuştu:

"Çünkü benim 'hayır" oyu vermemin sebebi, şahsıma ait fezlekelerin olması değildi. Bu maddenin parlamenter, demokratik rejimi askıya alan bir madde olmasından kaynaklıydı. Şimdi kalkıp, kendi fezlekelerim bağlamında süreci şahsileştirecek ve politik temellerinden  uzaklaştıracak bir tutum içine giremem.

"İFADEYE ÇAĞRILIRSAM DA GİTMEYECEĞİM, ARKADAŞLARI TBMM'YE BEKLERİM"

Bireysel olarak eğer hakkımda  var olan fezlekeler kapsamında ifadeye çağrılırsam da gitmeyeceğim. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde olacağım. Arkadaşları beklerim. Gelip beni TBMM'den alabilirler. Anayasa Mahkemesi'ne bireysel durumum için müracaat da etmeyeceğim. Ama maddenin iptali için eğer partim 110 imza toplarsa ilk imzayı da ben veriririm. "

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    " Eren Erdem: "Arkadaşları beklerim, gelip beni TBMM'den alabilirler."" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete