CHP'de dava yağmuruna, komisyon önlemi

Dokunulmazlıkların kaldırılmasına 'evet' diyen CHP'nin milletvekillerinin neredeyse yarısı, davalarla uğraşacak... Parti, vekillere destek için özel komisyon kurdu.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Dokunulmazlıkların bir kereye mahsus kaldırılmasını sağlayan Anayasa Değişikliği Teklifi'nin kabul edilmesinin ardından dava yağmuru bekleyen CHP,  komisyon kurdu.

CHP'LİLER MAHKEME KAPILARINI AŞINDIRACAK

"Milletvekili Davalarını İzleme Komisyonu" adıyla kurulan komisyonda, milletvekilleri hakkında açılacak olası davaların takip ve koordinasyonu sağlanacak. Vekillere hukuki destek verilecek. Vekiller, haklarındaki adli soruşturma ve dava dosya numaralarını ve dava günlerini bu komisyona bildirerek, danışmanlık hizmeti alacak.

Komisyonda CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre ile Parti Meclisi üyeleri Sera Kadıgil, Tuğba Ütebay ve Sevda Erdan Kılıç görev yapacak.

ERDOĞAN HALA ONAYLAMADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın değişikliği onaylamasının üzerinden düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla, dava süreçleri başlayacak. Ancak Erdoğan'ın imza için son güne kadar bekleyeceği ve bu süre içinde yeni fezlekelerin Meclis'e gelmeye devam edeceği konuşuluyor. Erdoğan'ın imza için 15 günlük süresi 7 Haziran'da dolacak.

51 CHP MİLLETVEKİLİNİN DOKUNULMAZLIĞI KALKIYOR AMA SAYI ARTABİLİR

Dokunulmazlıkların kaldırılmasının görüşüldüğü gün CHP’nin Meclis'e gelen  134 dokunulmazlık dosyası bulunuyordu. Bu dosyalar 51 CHP'li milletvekiline ait. Ancak Resmi Gazete'de yayımlanma aşamasına kadar sayının artması bekleniyor. Adalet Bakanlığı'nda bekleyen dosyaların kime ait olduğu ve suçlamaların içeriği hakkında partiye bilgi verilmiyor.

KILIÇDAROĞLU HAKKINDA ŞU AN 39 FEZLEKE VAR

133 milletvekilinin 51’i hakkında Meclis’te bekleyen en az bir fezleke bulunuyor. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu hakkındaki fezleke sayısı 39... Hakkında fezleke olan diğer CHP'liler ve fezleke sayıları ise şöyle:

Haluk Koç (9), Tuncay Özkan (2), Aykut Erdoğdu (4), Aytuğ Atıcı (5), Bülent Tezcan (3), Çetin Arık (2), Deniz Baykal (3), Elif Doğan Türkmen (1), Emre Köprülü (2), Engin Özkoç (4), Eren Erdem (3), Faik Öztrak (1), Gürsel Tekin (6), Haluk Pekşen (2), İlhan Cihaner (2), Levent Gök (1), Mahmut Tanal (5), Akif Hamzaçebi (1), Mevlüt Dudu (1), Muhammet Rıza Yalçınkaya (2), Muharrem İnce (12), Musa Çam (3), Mustafa Akaydın (4), Mustafa Ali Balbay (2), Mustafa Hüsnü Bozkurt (1), Sezgin Tanrıkulu (3), Namık Havutça (1), Özgür Özel (2), Tanju Özcan (4), Uğur Bayraktutan (1), Veli Ağbaba (5), Cemal Okan Yüksel (2), Utku Çakırözer (9), Barış Yarkadaş (4), Niyazi Nefi Kara (2), Hayati Tekin (2), Ali Haydar Hakverdi (1), Özkan Yalım (1), Mehmet Göker (1), Orhan Sarıbal (1), Melike Basmacı (1), Yaşar Tüzün (1), Ceyhun İrgil (1), Metin Lütfi Baydar (2), Ünal Demirtaş (1), Fikri Sağlar (5), Ali Özcan (1), Atila Sertel (1), Necati Yılmaz (1), Serdal Kuyucuoğlu (1).

ERKEK: "MİLLETVEKİLLERİMİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

Komisyonun çalışma sistemine ilişkin olarak Karşı Gazete'ye bilgi veren CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, hem eski hem mevcut milletvekillerine hukuki destek sağlayacaklarını ifade etti.  "Dokunulmazlıkların kalktığı süreçte biz milletvekillerimizi yalnız bırakmayacağız." diyen Erkek, şöyle konuştu:

"CHP ÖRGÜTLERİ VE SİVİL TOPLUM, YARGILANAN VEKİLLERİN YANINDA OLACAK"

"Yargılamanın tüm aşamalarında CHP örgütleri, Meclis Grubu ve sivil toplum vekillerimizin yanında olacak. Dava süreçlerini de kamuoyu ile paylaşacağız. Yargı  ne durumda olursa olsun, yargıdan kaçmıyoruz. Bu fezlekelerin çoğu cumhurbaşkanına hareket iddiasıyla hazırlanan fezlekeler. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde bu tür suçlamayla  2000'e yakın dava açılmaz! Bunların çoğu zaten siyasi eleştiridir. Madem Cumhurbaşkanı partili olmaktan, siyasi olmaktan söz ediyor, bu ağır eleştirileri de siyasi olarak göğüslemek zorundadır."


Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "CHP'de dava yağmuruna, komisyon önlemi" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete