​Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gizli hazırlık!

Müfettişlik tarih oluyor... Taciz, tecavüz haberleriyle gündemden çıkmayan okullar, yurtlar, kurslar artık müfettişler denetlemeyecek! AKP'nin atadığı müdürler, muhalif öğretmenleri meslekten atabilecek.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Taciz, tecavüz olaylarının eksik olmadığı okulların, yurtların ve kursların  daha sıkı denetlenmesi için adım atılması beklenirken, AKP Hükümeti'nin Milli Eğitim Bakanlığındaki denetim mekanizmasını ortadan kaldırmak için sessiz sedasız hazırlık başlattığı ortaya çıktı.

MÜFETTİŞLİK KADROSU TARİH OLUYOR

Karşı Gazete'ye hazırlık aşamasında olan ve kamuoyundan sır gibi saklanan yasa tasarısı hakkında bilgi veren Birleşik Kamu İş Genel Başkanı Hasan Kütük, düzenlemenin yasalaşması halinde müfettişlik sisteminin tamamen ortadan kalkacağını öne sürdü.

"OKULLAR, YURTLAR, KURSLARI DENETLEYECEK MEKANİZMA ORTADAN KALDIRILIYOR"

"Sayıları şu an toplam 2507 olan ve iktidarın ismini 'Maarif Müfettişleri' olarak değiştirdiği müfettişlik sistemi yok ediliyor." diyen Kütük tasarıya ilişkin Karşı Gazete'ye şu bilgileri verdi:

”Müfettişler, eğitim uzmanı kadrosuna çekilecek. İçlerinden bazıları ise  bir yıl içinde Milli Eğitim Bakanlığı'na geri alınacak ve orada kullanılacak. Bu sayı tasarıya 300 olarak yansımış. Yani yetkilerini gasp ettikleri müfettişleri inceleyip, 'bu paralel, bu laik, bu demokrat' diye ayıklayacaklar. Sonra kalan 300 kişiyi Bakanlığa alıp kullanacaklar.

MÜFETTİŞLER, 'EĞİTİM UZMANI' OLACAK

Düzenleme, müfettişlerin tüm yetkilerini alıyor, hepsi 'eğitim uzmanı' kadrosuna geçiriliyor. Eğitimciler bilir; Eğitim Uzmanlığı Milli Eğitim Bakanlığında pasif ve yetkisiz bir görevdir.

TACİZ, TECAVÜZ, PARALEL İDDİALARINI KİM DENETLEYECEK?

Müfettişlerin ders denetimi yetkisi zaten 4+4 sonrası kaldırılmıştı. Bu yeni düzenleme de yürürlüğe girince soruşturma ve inceleme yetkileri de ortadan kalkacak. Taciz, tecavüz haberlerinin arttığı okullar böylece  tamamen denetim sisteminin dışına çıkarılmış olacak.

Aynı durum özel yurtlar, özel okullar ve kurslar için de geçerli. Özel okul ve kurslar ( dersaneler) bu müfettişlerin hazırladıkları raporlara göre incelenip, gerekirse kapatılıyordu. Artık "paralel" iddialarıyla suçladıkları kurumların akıbeti de ortada...

"AKP'NİN ATADIĞI MÜDÜRLER, ÖĞRETMENLERİ MESLEKTEN ATMA KARARI VEREBİLECEK"

Bakanlık, daha önce müfettişlerin yaptığı ve  özellikle sendikalı öğretmenlerin hedef alındığı   siyasi içerikli soruşturma ve incelemeleri ise kendi atadığı okul müdürleri aracılığıyla yürütecek. Meslekten atmak istedikleri öğretmenlere de basit bahanelerle soruşturma  açabilecekler.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gizli hazırlık!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete