Kırmızı listedeki IŞİD üyesini 2 yıl dinlemişler, yakalamamışlar!

Emniyet, Diyarbakır, Ankara, Suruç katliamlarında adı geçen IŞİD üyesini, meğer 2 yıldır dinliyormuş... Emniyet'in kırmızı listesindeki terörist neden tutuklanmadı?
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Polisin şu an kırmızı listesinde yer alan ve aranan teröristler içinde ilk sıralarda bulunan IŞİD üyelerinden 'Ebubekir' kod adlı İbrahim Balı'nın telefonun 2014 yılından beri dinlendiği ortaya çıktı.

ANKARA, SURUÇ, DİYARBAKIR PATLAMALARI NEDENİYLE ARANIYOR AMA KİMSE YAKALAMIYOR!

İbrahim Balı, ele geçirilen 33 canlı bomba yeleği, Türkiye’ye sokulmak istenen 257 kilogram patlayıcı, 3 İngiliz kızın Antep ve Kilis üzerinden IŞİD’e götürülmesi olayları ile anılıyor ve  Diyarbakır, Suruç ve Ankara'da 102 kişinin öldüğü patlama olaylarında adı geçiyor.

Karşı Gazete'ye konuşan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Balı'nın 2014 yılından beri polis tarafından dinlendiğine dair tutanakların elinde olduğunu açıkları. Erdem, 'gizli' ibareli belgelerdeki konuşmalar incelenerek Balı'nın adresinin rahatlıkla bulunabileceğini ancak güvenlik güçlerinin hiçbir işlem yapmamış olmasının altında kasıt bulunduğunu öne sürdü.

Erdem şöyle konuştu:

"Ankara İl Emniyet Müdürlüğünün, Ankara Valiliğini bilgilendirildiği belgeler de var. İlhami Balı adlı kişinin Ankara'da eylem yapacağını söylüyor. Bu Bali'nin dinlendiği telefon kayıtları var. Ankara'da,  Suruç'ta  eylem yapılacağını, silah topladıklarını, nerede eğitim aldıklarını söylüyor. Muhtemel eylem şüphesi başlıklı gizli ibareli belgelerle bunu istihbarata duyuruyor. Ama istihbarat  tek bir operasyon bile yapmıyor."

İHBAR EDENE  4 MİLYON LİRA ÖDÜL VAAT EDEN POLİS, NİYE KENDİSİ YAKALAMIYOR?

Balı'nın adı ve fotoğrafı, güvenlik güçlerinin aranan teröristlerin fotoğraflarını yayınladığı
 http://www.terorarananlar.pol.tr/detaylar/Sayfalar/kirmizi.aspx internet adresinde kırmızı liste başlıklı bölümde yer alıyor.

İhbar edenlere 4 milyon liraya kadar ödül verileceği ifade edilen kırmızı listede Balı ile birlikte Fethullah Gülen ile PKK üyesi Cemil Bayık, Fehman Hüseyin, Duran Kalkan, Murat Karayılan gibi isimler de yer alıyor.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Kırmızı listedeki IŞİD üyesini 2 yıl dinlemişler, yakalamamışlar!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete