"Çocuk istismarına seyirci kalmanın cezası sadece 825 Liraymış!"

Karaman'da Ensar Vakfıyla birlikte adı çocuklara cinsel istismar olayına karışan KAİMDER'e şaka(!) gibi ceza verildi.
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER evlerinde yaşanan tecavüz olayının ardından adli soruşturma başlatılmamıştı. Yürütülen idari dava sonucu ise sadece KAİMDER için  Karaman Sulh Ceza Mahkemesi 825 lira idari para cezası verdi.

"ÇOCUK İSTİSMARINA SEYİRCİ KALMANIN CEZASI 825 LİRAYMIŞ!"

Ceza Dernekler Kanunu’nun 26.Maddesine aykırı davranmak nedeniyle verilen ceza hakkında Karşı Gazete'ye konuşan CHP Kadın ve Çocuk Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Ensar ve KAİMDER'i aklama çabalarına mahkemelerin de katıldığını söyledi.

"Demek ki çocukların istismar edilmesine seyirci kalmanın cezası yalnızca 825 lira idari para cezasıymış. Ensar Vakfı'nın ve KAİMDER'in yöneticilerinin başka hiçbir suçu yokmuş." diyen Yüceer, şöyle konuştu:

"TEK SUÇLARI DERNEKLER KANUNU'NA MUHALEFETMİŞ! YARGININ HALİ İÇLER ACISI"

”Demek ki kendilerine emanet edilen çocuklar yıllarca istismar edilirken, bunu görmezden gelen, örtbas eden Ensar Vakfı'nın ve KAİMDER'in tek suçu dernekler kanununa muhalefet etmekmiş.

Bu karar yargımızın içler acısı halini ortaya koymaktadır. Bu kararı verenlerin, adalet kavramının içini boşaltanların bir vicdan muhasebesi yapmaları gerektiğini düşünüyorum.

Kamu vicdanı ve tarih ne Ensar Vakfı’nı, ne Kaimder’i ne de canhıraş bir çabayla onları aklamaya çalışanları affetmeyecektir."

Burcu Oral Evren | Karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    ""Çocuk istismarına seyirci kalmanın cezası sadece 825 Liraymış!"" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete