Paralarda sürpriz değişiklik!

Yeni banknotlarda Erdoğan resmi mi olacak?
KARŞI GAZETE | ÖZEL HABER

Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Murat Çetinkaya'nın göreve gelmesinde önemli katkısı bulunan Cumhurbaşkanına "jest" yapmaya hazırlandığı öne sürüldü. Buna göre Çetinkaya henüz ortada ne başkanlık sistemi ne de başkan varken, kâğıt paralara "Başkan Erdoğan" resmi koydurmaya hazırlanıyor. Çetinkaya'nın bu konuda eskiz çalışması yapılması talimatı verdiği iddia edildi.

ERDOĞAN FOTOĞRAFLI, YENİ BAŞKAN İMZALI

Tedavüldeki kâğıt banknotlarda eski başkanların imzaları mevcut. Banknotların bir kısmında Durmuş Yılmaz'ın imzası yer alırken, Yılmaz sonrası basılan paralarda da Erdem Başcı'nın imzası var. Yeni basılacak paralarda bu imzalar da değişecek ve Murat Çetinkaya'nın imzası yer alacak.

Çetinkaya'nın bu girişime Cumhurbaşkanı Baş Danışmanı Yiğit Bulut'un "Zamanında İnönü de banknotlara kendi resmini bastırmıştı" sözlerinden hareketle yönelmiş olabileceği belirtiliyor. 



İsmet İnönü'nün fotoğrafının yer aldığı paralar 1940 yılında İkinci Emisyon (E2) Grubu banknotların içerisinde tedavüle çıkartılmıştı. 76 yıl önce Türk Lirası üzerine İnönü'nün fotoğrafının basılmasını AKP'li siyasetçilerin her fırsatta sert bir dille eleştirdiği biliniyor.

ÖZEL HABER | KARSIGAZETE.COM.TR

    :

    :

    :

    :

    "Paralarda sürpriz değişiklik!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete