Daha kaç eve ateş düşecek?

500 asker açık hedef! Yıllar önce dile getirilen "yol kenarına dizilmiş karakollar taşınmalı" önerisine daha ne kadar kulak tıkanacak?
KARŞI GAZETE | ÖZEL | Burcu Oral EVREN

Terör örgütleri, İpek yolunun kenarına keklik gibi dizilmiş(!) karakolları keşfetti... Bomba yüklü aracın direksiyonunu biraz kırıp, karakolları ardı ardına patlatıyorlar.

YOL KENARINDAKİ KARAKOL, BOMBALI ARAÇLA SALDIRIDAN KORUNAMAZ!

Karşı Gazete, bölgedeki bu tür karakol saldırılarının başlamasının ardından bir uyarı haberi yapmış,  askeri kaynaklardan aldığı bilgi doğrultusunda Şanlıurfa ve Cizre dahil, İpek Yolu'nun geçtiği alandaki sınır karakollarının acilen taşımaktası gerektiğini belirtmişti.

YILLAR ÖNCE UYARDILAR: "YOL KENARINDAKİ KARAKOLLAR TAŞINMALI"

"Sınırı korumakla görevli hudut karakollarının çok önemli bir bölümü yolun hemen kenarında. Bu karakolların kapısı doğrudan İpek Yolu'na (karayolu) açılıyor." diyen askeri kaynaklar yol boyunca onlarca karakolun sıralandığını ve bu karakolların bomba yüklü araçlarla saldırıların hedefi haline gelebileceğini  vurgulamıştı... İşin asıl dehşet veren yanı ise bu uyarıların bundan yıllar önce bölgeyi iyi tanıyan komutanlar tarafından Genelkurmay Karargahına  iletilmiş olması... Ancak nedense yıllar önce yapılan bu güvenlik uyarısı bazı yetkililer tarafından yeterince dikkate alınmamış...

500 ASKER AÇIK HEDEF!

Sınır boyunca yol kenarında yer alan karakollarda en az 500 asker bombalı araç saldırısı tehdidi altında görev yapıyor.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Daha kaç eve ateş düşecek?" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete