Meclis'te Çocuk Hakları İzleme Komisyonu kurulsun diye...

CHP partiler üstü görüşme trafiği yürütüyor. Çocuklar için Meclis Başkanı Kahraman ile görüştüler, tüm partileri ziyaret edecekler...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

CHP, TBMM çatısı altında kalıcı olarak çocuk haklarına ilişkin bir ihtisas komisyonu kurulması için girişim başlattı. Kadın Çocuk Hak ve İhlalleri İnceleme ve İzleme Komisyonu Başkanı  Candan Yüceer ve komisyon üyeleri Elif Doğan Türkmen, Fatma Kaplan Hürriyet,  Nurhayat Altaca Kayışoğlu,  Onursal Adıgüzel ve Cemal Okan Yüksel’in imzası ile TBMM'ye Çocuk Hakları İzleme Komisyonu kurulması için yasa teklifi verildi.

MECLİS BAŞKANI,  ÇOCUK HAKLARI İZLEME KOMİSYONU KURULMASINA YEŞİL IŞIK YAKTI

Teklif vermekle yetinmeyen komisyon üyeleri Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile  görüştü. Öneriye destek veren ve olumlu bulduğunu ifade eden Kahraman, tüm partilerin birlikte davranması halinde komisyonun kurulmasının önünde hiçbir engel olmadığını ifade etti.

CHP, DİĞER PARTİLERİN GRUP BAŞKANVEKİLLERİ İLE GÖRÜŞECEK

CHP Meclis Grubu'nun da desteklediği önerinin gerçekleşmesi için grup başkanvekilleri düzeyinde görüşmeler yapılacak. AKP, MHP ve HDP'nin birlikte destek vermesi halinde Meclis çatısı altında sürekli bir Çocuk Hakları İzleme Komisyonu kurulacak.  CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın haftaya diğer partilerin grup başkanvekilleri ile görüşmesi bekleniyor.

GEREKÇEDE İSTİSMAR, UYUŞTURUCU, ŞİDDET, ÇOCUK GELİNLER ÖNE ÇIKTI...

CHP'nin Meclis Başkanlığı'na sunduğu teklifin gerekçesinde cinsel istismar olayları, uyuşturucu kullanımının çocuklar arasında artması, çocuklara yönelik şiddet ve hak ihlalleri hatırlatıldı.

"Uyuşturucu madde kullanımının 10 yaşına kadar indiği ülkemiz; çocuk evliliklerinde Avrupa ikincisi,  çocuk cinsel istismarında Dünya üçüncüsüdür. Adeta kayıp çocuklar ülkesine dönen Türkiye’de cinayet ve intihar olayları, hiç de küçümsenmeyecek istatistiki bilgiler halinde gözler önüne serilmektedir." denilen gerekçede şu ifadelere yer verildi:

"Çocuk nüfusun genel nüfusa oranının %29.7 olduğu ülkemizde mevcut yasal düzenlemeler ile imzalanan ve taraf olunan sözleşmeler gereğince, çocuklara tanınan hakların uygulanabilirliği, tanınan haklara aykırı tutum ve davranışların öngörülen yaptırımlar neticesinde caydırıcı ceza mekanizmasının işletilmesi yönünde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına bağlı bir komisyonun oluşturulması ve gerekli düzenlemenin yapılması amaçlanmıştır."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Meclis'te Çocuk Hakları İzleme Komisyonu kurulsun diye..." hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete