Günün Videosu

​Çöken turizme 'Emniyet formülü'

AKP iktidarı turizmin yeniden canlanması için Emniyet teşkilatını adeta seferber etti.
 KARŞI GAZETE | ÖZEL HABER 

Komşu ülkeler ve özellikle de Rusya ile yaşanan kriz en çok turizmi etkiledi. Müşteri bulmakta zorlanan turizmcinin imdadına neyse ki siyasi iktidar yetişti. İçişleri Bakanlığının talimatıyla polisin meslek içi eğitimi Antalya ve Didim’deki otellerde yapılmaya başlandı. 

AKP İKTİDARI POLİSİN PARASIYLA TURİZİMCİLERİ AYAĞA KALDIRMAYA ÇALIŞIYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü daha bir kaç ay öncesine kadar ödenek yetersizliğinden dolayı planlanan tüm eğitimlerin askıya alınması yönünde 81 il valiliğine genelge göndermişti. Ayrıca yapılacak acil eğitimlerin de Afyon ilinde yeni açılan Polis Moral Eğitim Merkezinde yapılması istenmişti. Ancak turizm firmalarının baskısı ve İçişleri Bakanlığının talimatı sonrasında eğitimlerin yapılmasına ve büyük çoğunluğunun da iktidarın dış politikaları sonrası büyük sıkıntılar yaşayan Antalya ve Didim illerindeki otellerde gerçekleştirilmesine karar verildi. 

AKP’LİLERİN OTELLERİ TERCİH EDİLİYOR

Alınan bilgiye göre çok uygun olmamasına rağmen kış ayları dahil bu illerde özellikle atış eğitimleri düzenlenmeye başlandı. İddiaya göre Emniyet Genel Müdürlüğü özellikle AKP’ye yakın kişilerin otelleri ile anlaşma yaptı. Otellerde yapılan eğitim aslında polis için tam bir eziyete dönüşmüş durumda. Personel çoğu zaman kendisine verilecek harcırahın üstünde bir miktar parayı peşin ödeyerek otele giriş yapıyor. 5 yıldızlı otellerde polislere üçüncü sınıf müşteri muamelesi yapıldığı öne sürülüyor. Normal uygulamaya göre bütün otellerde ödemeler çıkışta olur. Ancak polisler sanki kaçacakmış gibi ilk girişte ödemeler peşin alınıyor. Yaklaşık 2000 lirayı tutan ödemelerin peşin ödenmesinin nedeni olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün otellerle böyle anlaşmış olması gösteriliyor. 

POLİS CEBİNDEN YEMEK ZORUNDA BIRAKILIYOR

Polisler eğitim sonunda görev yerine gittiği zaman ödediği ücreti geri istiyor. Ancak bunu alması çoğu zaman 3-4 ayı buluyor. Ocak ayında Antalya’ya eğitime gidip hala harcırahını alamayan polislerin olduğu söyleniyor. Üstelik harcırah sisteminden kaynaklanan sıkıntılar yüzünden ödediği paranın tamamının da tam olarak alınamadığı belirtiliyor. Kısacası siyasi iktidar polisin parasıyla turizmcileri ayağa kaldırmaya çalışıyor.

karsigazete.com.tr | Özel Haber
  • ali akbaş
    turizmde polis coşkusu ali akbaş - 30 Mayıs 2016 aynen 1800 tl para peşin alınıyor kurstan gelincede 1 aysonra 500 tl düşerek geri ödemesi yapıldığı hakkında bilgiler var

:

:

:

:

"​Çöken turizme 'Emniyet formülü'" hakkında Tweetler

DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

KARŞI VİDEO
https://twitter.com/KarsiGazete