Pelikan Dosyası'nın medya ayağı

Erdoğan - Davutoğlu savaşı medyaya da yansıdı... Başbakan Davutoğlu'na bağlı olan TRT, bağlı olduğu Davutoğlu'na bakın nasıl ambargo uyguluyor?
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Adını John Grisham’ın filminden alan ve Erdoğan ile Davutoğlu ekibi arasındaki savaşı anlatan Pelikan Dosyası adlı imzasız yazı, ikilinin arasının nasıl açıldığını  ortaya koydu.

Karşı Gazete ise Erdoğan - Davutoğlu kavgasının medyaya nasıl yansıdığına dair çok özel bilgilere ulaştı...

TRT, DAVUTOĞLU'NUN PROGRAMLARINA CANLI YAYIN ARACI GÖNDERMİYOR

Davutoğlu'nu gözden çıkardığı belirtilen Erdoğan hala büyük bir medya gücünü elinde tutuyor. Örneğin devletin tüm olanaklarını kullanan TRT, hala Erdoğan'dan yana... Tabi ki bunda TRT'nin bağlı olduğu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın büyük rolü var.

BAŞBAKANA BAĞLI OLAN TRT, BAŞBAKAN'A AMBARGO UYGULUYOR

Karşı Gazete'nin edindiği bilgilere göre TRT, tarihinde görülmemiş bir sansüre imza atıyor... Erdoğan- Davutoğlu kavgasında Erdoğan'dan yana tavır alan TRT'de, artık Davutoğlu'nun programlarına canlı yayın aracı gönderilmiyor. Yeni tarihinde ilk kez TRT, Başbakan'a canlı yayın ambargosu uyguluyor. Haber bültenlerinde Davutoğlu ve ekibine de artık daha az süre veriliyor.

SABAH GAZETESİ'NDE DAVUTOĞLU'NA SINIRLAMA

Bir başka Erdoğan yanlısı medya kuruluşu ise Sabah... Sabah Gazetesi'ne yükseklerden gelen talimat ile Davutoğlu haberleri sınırlandırıldı. Artık Başbakan izleyen gazeteciler haberlerini daha kısa yazmak zorunda. Uzun yazsalar bile haberler yayınlanmadan önce makaslanıyor. Yani Sabah Gazetesi artık Davutoğlu haberlerini küçük görüyor.

24 TV'DE DAVUTOĞLU HABERLERİ KISALDI

Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen 24 TV de, Davutoğlu haberlerine verilen süreyi azaltan kurumlardan...

Yani artık AKP içindeki kamplaşma medyada da iyice görünür hale geldi. Erdoğan ve Davutoğlu'nun etkinliklerine ne kadar sayfa/ saniye ayırdığına bakarak televizyon ve gazete yönetimlerinin kimin yanında yer aldığını anlamak mümkün.

DAVUTOĞLU İLE ERDOĞAN VALİ ATAMALARINDA DA ANLAŞAMIYOR

Davutoğlu ise kendisine uygulanan baskıya elindeki yetkileri kullanarak yanıt veriyor. Örneğin atamaları imzalamadığı için Valiler Kararnamesi aylardır çıkarılamıyor... Erdoğan'ın istediği vali ve emniyet müdürlerine, Davutoğlu bir türlü onay vermiyor.

MKYK DAVUTOĞLU'NUN YETKİSİNİ ELİNDEN ALDI

İkili arasındaki gerilim 29 Nisan cuma günü AKP’de il ve ilçe başkanlarını atama ve görevden alma yetkisinin Davutoğlu'ndan alınarak yeniden MKYK’ya verilmesiyle iyice görünür olmuştu.

ALTERNATİF BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM, DAVUTOĞLU'NUN YANINA OTURMAK İSTEMEDİ

Ayrıca Davutoğlu'nun Katar ziyareti öncesi AKP'de koltuk krizi yaşanmış, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım  basın toplantısında kendisine daha önce yer ayrılmadığı gerekçesiyle  Başbakan Davutoğlu'nun bulunacağı masaya oturmak istememiş, Davutoğlu onu bizzat eliyle davet edene kadar da kendisine sonradan gösterilen koltuk boş kalmıştı.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Pelikan Dosyası'nın medya ayağı" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete