AKP, dokunulmazlık fezlekelerinin içeriğini vermiyor!

Dokunulmazlıkların kaldırılması tartışmalarının zirve yaptığı Meclis'te, dosyalarla ilgili bir skandal ortaya çıktı...
KARŞI GAZETE | ÖZEL | Burcu Oral Evren 

AKP, FEZLEKELERİN İÇERİĞİNİ KENDİSİNE SAKLIYOR...


Karşı Gazete, şu an TBMM Anayasa Komisyonu'nda bekleyen milletvekili fezlekelerininin içeriğinin, partilerle paylaşılmadığı bilgisine ulaştı.

CHP Grubu'nun defalarca yazılı olarak talep etmesine karşın, komisyonun AKP'li başkanı "teamüllerinde şimdiye kadar böyle bir yazılı talep olmadığını" belirterek, vekillerin neyle suçlandığına dair bilgileri kimseye veremeyeceklerini ifade etti.

Oysa parti grupları, şimdiye kadar milletvekillerine hangi suçun isnat edildiğini; yani partilerinin mensubu vekillerin neyle suçlandığını komisyondan sözlü olarak talep ediyor ve bu taleplerine sözlü olarak yanıt alabiliyordu.  Bu dönem sözlü taleplerine karşılık bulamayan muhalefet, bu kez yazılı başvuru yaptı ancak  "teamüllerde yazılı cevap verme uygulaması yok."  denilerek başvurular reddedildi.

TERÖR VE CUMHURBAŞKANINA HAKARET SUÇLAMALARI KRİTİK

Muhalefet partileri için vekillere isnat edilen suçlar önem taşıyor. Terör örgütüne yardım ve yataklık, terör faaliyetlerini övme ve cumhurbaşkanına hakaret suçlamalarından dosyası bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması halinde, tutuklanmaları ve vekilliklerinin düşmesi olasılığı çok fazla...

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASINDAN 129 MİLLETVEKİLİ ETKİLENECEK

Dokunulmazlıkların kaldırılmasından  toplam 129 milletvekili etkilenecek. Meclis Anayasa ve Adalet Karma Komisyonunda bulunan 567 dokunulmazlık dosyasın 44’ü AK Parti, 170’i CHP, 333’ü HDP, 16’sı MHP milletvekillerine, 5’i ise bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka'ya ait.

DEMİRTAŞ, KILIÇDAROĞLU VE BAHÇELİ'NİN VAR; DAVUTOĞLU'NUN YOK

Başbakan Ahmet Davutoğlu dışındaki liderlerin de  dokunulmazlık dosyası bulunuyor. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 71, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 39, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 8, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın ise 11 dosyası komisyonda bekliyor.

karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "AKP, dokunulmazlık fezlekelerinin içeriğini vermiyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete