Doğu ve Güneydoğu'da onlarca karakol açık hedef

Suriye sınırındaki İpek Yolu boyunca konuşlanmış onlarca karakol, yüzlerce asker tehlike altında...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Diyarbakır- Bingöl karayolu üzerindeki Mermerler Karakolu'na bombalı araçla yapılan saldırı, Suriye sınırı boyunca açık ve düz arazide inşa edilmiş tüm karakolların içinde bulunduğu tehlikeyi bir kez daha gözler önüne serdi.

YOL KENARINDAKİ KARAKOL, BOMBALI ARAÇLA SALDIRIDAN KORUNAMAZ!

Karşı Gazete'ye bölgeye ilişkin bilgi veren askeri kaynaklar, Şanlıurfa ve Cizre dahil, İpek Yolu'nun geçtiği alandaki sınır karakollarının acilen taşımaktası gerektiği uyarısı yaptı.

"Sınırı korumakla görevli hudut karakollarının çok önemli bir bölümü yolun hemen kenarında. Bu karakolların kapısı doğrudan İpek Yolu'na (karayolu) açılıyor." diyen kaynaklar yol boyunca onlarca karakolun sıralandığını ve bu karakolların bomba yüklü araçlarla saldırıların hedefi haline gelebileceğini  vurguladı.

YOL KENARINDAKİ KARAKOLLARIN DERHAL TAŞINMASI GEREK

"Bomba yüklü bir aracın bu karakollara  saldırmasını önleyecek bir tedbir geliştirmek, karakolların yeri nedeniyle mümkün görülmemektedir. Teröristlerin saldırı taktikleri dikkate alındığında  her an başka acı haberleri alabileceğimiz onlarca karakolun bulunduğu görülmektedir." değerlendirmesi yapan askeri kaynaklar sınır boyunca yol kenarında yer alan karakollarda en az 500 askerin görev yaptığını ve bölgede güvenlik endişesi yaşandığını düşündüklerini aktardı.

YERLEŞİM YERLERİNİN MERKEZİNDEKİ BİRLİKLER TAŞINMALI

Bu karakolların yerlerinin şimdiye kadar neden değiştirilmediğinin de sorgulanması gerektiğini vurgulayan askeri kaynaklar, yerleşim yerlerinin merkezindeki askeri birliklerin de bu tür saldırıları uzaktan karşılayabilecek, güvenli alanlarla konuşlandırılması gerektiğini hatırlattı.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Doğu ve Güneydoğu'da onlarca karakol açık hedef" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete