Günün Videosu

​Boşanmış babalardan Meclis'e ilginç mektup

Boşanmış babalar, boşanmaların ve kadın cinayetlerinin artmasının nedenini buldu! TBMM'ye başvurdu...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Örgütlenen Boşanmış babalar, boşanmaların artmasının nedenlerini araştıran TBMM Aile Bütünlüğünün Korunmasını Araştırma Komisyonu ile Kadın - Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyelerini e-posta ve sosyal medyadan mesaj bombardımanına tutuyor...

Karşı Gazete olarak Boşanmış Babaların iddialarını aktarıyoruz... Karar siz okuyucularımızın... Kim, ne kadar haklı?

BOŞANMIŞ BABALAR BUNLARDAN ŞİKAYETÇİ...

Boşandıkları kadınlara "nafaka" adı altında her ay para ödenmesi sisteminin kaldırılmasını isteyen "Boşanmış Babalar"ın iddialarına  göre, boşanmaların artmasında nafaka sisteminin payı büyük ve nafaka sisteminin yarattığı olumsuzluklar genel olarak şöyle:

-Aile kavramını yok ediyor
-Erkek açısından tekrar evlenmeyi neredeyse imkansızlaştırıyor
-Erkeği her ay, ayrıldığı kadınla karşılaşmak zorunda bırakıyor
-Nafakasının kesilmesini istemeyen kadının nikahsız yaşamasını, çalışmamasını, SSK'sız çalışmasını teşvik ediyor
-Nafakanın kaldırılması için erkeği, hiçbir bağı kalmayan kadını takip etmeye mahkum ediyor, karşılaşıldığında pek çok olumsuz olaya hatta ölümlere sebep oluyor


İşte "Boşanmış Babalar" adıyla örgütlenen erkeklerin, milletvekillerine gönderdikleri ve kendi iddialarına yer verdikleri  mektuptan dikkat çeken bölümler:

"ERKEKLER MAĞDUR, KADINLAR BOŞANMAYA TEŞVİK EDİLİYOR"

"Türkiye’deki uygulamalara baktığımız zaman, boşanan erkek, karısı olmayan, artık yabancı kadına ömür boyu bakması için yüklü miktarda nafaka ödemeye mecbur kalmaktadır.  Bu da hem erkekleri mağdur etmekte hemde kadınları boşanmaya teşvik etmektedir. Sonuçta ülkemizde boşanmalar patlamış, aile içi geçimsizlikler fırlamış, çocuklar ebeveynsiz kalmıştır. Bu durum vicdanları sızlatmaktadır.

Dinimize göre boşanan kadına 3 ay nafaka verilmesi emredilmiştir. Avrupa ülkelerinde ömür boyu nafaka vermek yoktur.

"ERKEK EVİN REİSİ DEĞİLSE, NEDEN NAFAKA ÖDÜYOR?"

Anayasadan "Erkek evin reisidir" maddesi kaldırılmışken, erkeğin geleneksel rolleri kabul edilmezken, erkeğin üzerindeki geleneksel yükleri neden alınmıyor? Hakların alınıp, yüklerin bırakılması adil midir? Neden evliliğin ve boşanmanın bütün yükünü erkekler çekmektedir?

"Erkek aile reisi değilse" boşandığı kadına nafaka vermesi anayasaya aykırı değil midir? Üstelik boşanmayı kadın istemişken. Boşanma durumunda çocuk varsa ve çocuk annede kalacaksa, çocuğu için baba elbette nafaka verecek; fakat pek çok erkek çocukları için ayrı, boşandığı eşi için ayrı nafaka ödemek zorunda kalıyor. Neden?

"İŞSİZ ERKEK NAFAKA ÖDEMEZSE HAPSE GİRİYOR"

Erkek işsiz olsa bile nafaka ödemekten kurtulamıyor ve hapis cezası alıyor. Kadınlar ise çalışıyorsa bile kocalarından nafaka alabiliyor ve boşandıklarında kocalarına nafaka ödemek zorunda bırakılmıyor. Eşitlik ilkesine göre burada büyük bir haksızlık ve adaletsizlik yok mu? Cezaevlerinde nafaka ödeyemediği için yatan kaç erkek var?

"BİR GÜN BİLE MUTLU ETMEMİŞ KADINA NAFAKA ÖDEMENİN NERESİ EŞİTLİK?"

Belki de bir gün bile ona mutluluk vermemiş bir kadına, ömür boyu nafaka ödeyecek, kazancını paylaşacak. Kanun yolu ile kölelikten başka nedir ki bu? Belki düğün masraflarının bile kadından tahsil edilmesi gerekirken, bir de erkeği ömür boyu o kadına bakmak zorunda bırakmanın neresi eşitlik?

"NİKAHSIZ BERABERLİĞE TEŞVİK..."

 Eski kocadan nafaka almaya devam etmek için nikahsız bir beraberlik ya da dini nikahla evlenerek masraflarını karşılayacak başka bir erkek bulan kadın sayısı da az değildir.

"ERKEKLER EVLİLİKTEN BU YÜZDEN KAÇINIYOR, ZİNAYA AÇIK DAVETİYE..."

Erkek ise yeniden evlenmek için bir kez daha masrafa girecek, bir yandan da eski karısına para gönderecek. Yani iki kadına birden bakmak zorunda kalacak. İlk karısına nafaka ödediği için, belki ikinci eşi ile maddi sorunlar yaşayacak. Bu arada anne babasının durumu iyi değilse onlar da yardım bekleyecekler, erkek ya. Erkeğin ikinci evliliği de iyi gitmedi ondan da ayrılmak zorunda kaldı ne olacak? İki kadına nafaka ödeyecek, varsa çocuklarına nafaka ödeyecek derken bitti bu adam. Bir daha evlenemez. Günümüzde erkekler evlilikten kaçınıyorlar, bu sebeplerden olabilir mi? Bu zinaya açık bir davetiye değil midir?

"BELKİ DE NEFRET ETTİĞİ KADINA HER AY PARA GÖNDERİYOR..."

Ülkemizde her yıl yüz bine yakın çiftin boşandığı gerçeği var olduğuna göre, boşanmalarda erkeklerin de zarar görmemesi için çalışmalar yapılmalı ki bu erkekler tekrar evlenebilsinler. Ayrıca boşandığı belki de nefret ettiği kadına her ay para göndermek zorunda kalacak bu erkeklerin akıl sağlığını korumaları, eski eşleri ve toplum için potansiyel tehlike olmamaları için, boşanılan eşe verilen nafaka konusunda mutlaka bir şeyler yapılmalı. Her yıl boşanmalarla yüzbin,  artan nafaka mağduru erkek var. Bu konu aileler ve toplum sağlığı için çok önemli.

Her ay aldığı asgari ücretten boşanmış olan eşe nafaka ödeme, erkeğin öfkesini törpülemekte, çoğu zaman istenmeyen durumlar yaşandığın görsel ve yazılı basından duyup izliyoruz.

Sadece velayeti kadına bırakılan müşterek çocuk için 18 yaşına kadar iştirak nafakası bağlanmalıdır.

"ERKEKLERİ TOPLUM POLİSLİĞİNE ZORLUYOR"

Hal böyle iken erkek, her manevi ve hukuki olarak  tamamen ayrı olduğu kadını, haysiyetsiz yaşam mı sürüyor, kayıt dışı çalışıyor mu, vs toplum polisliği yapılmasına sebep olunuyor. Bu da hemadalet duygusunu zedelemekte, hemdeböyle durumlarla karşılaşıldığında cinnet neticesinde cinayete ve intihara varıncaya kadar istenmeyen  olaylar vuku bulmaktadır.

Bu durum tek bir kadını memmun edeceğim derken örneğin erkek şuan evli olduğu eşi ile birlikte 3 çocuğu varsa toplam 5 kişi madur edilmiş durumdadır. İnanıyoruz ki TBMM bu durumun su istima edildiğinin farkına vardığı takdirde nafaka olayın iptal edecektir. Bir vatandaş olarak yüce adaletin bu şekilde tecellisini arzu etmekteyiz."

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "​Boşanmış babalardan Meclis'e ilginç mektup" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete