Okullarda ikinci cinsel istismar skandalı!

Kadın öğretmenler de tacize uğruyor ama baskı nedeniyle açıklayamıyor... Çocuk tacizcileri ise olay ortaya çıkınca üye oldukları sendikadan istifa ettiriliyor...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Karaman'daki erkek çocuklarına tecavüz haberlerine gösterilen tepki ve kamuoyunun tacizcilere karşı açtığı savaş, cinsel taciz ve istismarları daha görünür hale getirdi...

KADIN ÖĞRETMENLER TACİZCİLERİ ŞİKAYET EDEMİYOR; ÇÜNKÜ...

Çeşitli şekillerde cinsel istismara uğrayan kişilerle ilgili bilgi sahibi olanların ardı ardına şikayetlerde bulunmaya başlaması, tacizcilerle ilgili yapılan başka çalışmaların açıklanması için zemin oluşturdu.

Karşı Gazete'nin ulaştığı bir rapor, üstü kapatılmaya çalışılan tacizlerin çocuklarla sınırlı kalmadığını ortaya çıkardı...  Birleşik Kamu-İş Sendikası, uzun çalışmalar sonucu edindiği çarpıyı bilgiyi gazetemize açıkladı: Eğitim kurumu, kurs, okul, yurt vb. olarak adlandırılan yerlerdeki taciz çocuklarla sınırlı değil! Kadın öğretmenler de mağdur... Ancak bazı nedenlerle maruz kaldıkları taciz ve istismarları açıklayamıyorlar!

Raporla ilgili bilgi veren Birleşik Kamu İş Genel Sekreteri Mücahit  Dede,  son dönemde adı cinsel istismara  karışan  kişilerin ortak özelliğinin, bu kişilerin ya örgün  ya da dini eğitim veren kurumlarda  görev yapması olduğunu söyledi.

"Sendikamızın hazırladığı rapora göre tutucu aile ve eğitim ortamlarında büyüyen kişilerin cinsel istismar eğilimi göstermesine daha fazla rastlanıyor." diyen Dede,  "Araştırmamıza göre bu bireyler otoriteye sahip olduklarında bu sapkın dürtüleri, gizlilik içerisinde ve baskı ile doğal olmayan yollardan gidermeyi deniyor." tespiti yaptı.

"TACİZE ADI KARIŞANLARIN HEMEN HEPSİ AYNI SENDİKAYA ÜYE"

Birleşik Kamu İş Genel Sekreteri  Dede şöyle konuştu:

"Son yıllarda meydana gelen  istismar olaylarından  basına yansıyanların ortak bir başka özelliği de konfederasyonumuz üyelerinin dikkatini çekti. Tacize adı karışan  kişilerin  hemen hepsinin aynı sendikaya üye olduklarını tespit ettik.  Bu kişilerin adının karıştığı  taciz olayları basına yansıdığı anda ise kişiler  baskı ile sendikadan istifa ettiriliyor.

Kurumların  bu kişilerle anılmak istememesi çok doğal ancak hemen her olayın içinden aynı sendika üyesi kişilerin çıkması da tesadüf müdür? Bu sapkın kişilerin özellikle dinsel içerikli yapılara girerek ve kendilerini dindar olarak tanımlamaya çalışarak, sapkınlıklarını kamufle etmeye çalıştıklarını biz görüyoruz. Tüm eğitim  sendikalarını bu konuda uyarıyoruz."

EĞİTİM KURUMLARINDAKİ İSTİSMARLAR ÇOCUKLARLA SINIRLI DEĞİL!

Dede, kadın öğretmenlerin de tacizler nedeniyle mağdur olduğunu belirtti ve   "Eğitim kurumlarındaki cinsel taciz ve istismarlar sadece çocuklarla da sınırlı değil." diye konuştu.

"SİYASİ BASKILAR NEDENİYLE ŞİKAYETTE BULUNAMIYORLAR"

"Konfederasyonumuzun raporuna göre Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı birçok okulda kadın öğretmenlere yönelik taciz vakalarının yaşandığı ve periyodik olarak bu olayların arttığı da tespit edildi. Ayrıca bu olaylara birçok  okul yöneticisinin karıştığını biliyoruz." açıklaması yapan Dede,  "Suçlanan yönetici olunca, tacize maruz kalan kadın öğretmenler siyasi baskılar nedeniyle şikayette bulunamıyor." sözleriyle ise öğretmenlerin içinde bulunduğu zor duruma işaret etti.

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Okullarda ikinci cinsel istismar skandalı!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete