Günün Videosu

AB, Avrupa'daki mültecilere Türkiye'nin 60 katını ayırıyor!

Mülteciler sizde kalsın, 3 milyar euro verelim demişlerdi...
KARŞI GAZETE | ÖZEL

Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi Müdürü  Doç. Dr. Murat Erdoğan'ın TBMM'de kurulan Mülteci Hakları Alt Komisyonu'na verdiği bilgiler, mültecilerin Türkiye'de kalması için AB'nin vereceği 3 milyar Euro'luk bütçenin devede kulak kaldığını ortaya çıkardı...

AB, TÜRKİYE'Yİ NASIL KANDIRDI?

Komisyon üyelerine yaptığı sunumda Türkiye’nin mültecileri kendi topraklarında  tutmasının şu an Avrupa için hayati olduğunun altını çizen Murat Erdoğan,   “Ne kadar tutarsanız o kadar size para vereceğiz.” moduna getirdiler ve ben bunu hem milletimiz için hem Hükûmetimiz için çok aşağılayıcı buluyorum ve gerçekten çok yanlış buluyorum, bu politikanın bir yerde durması lazım, bu iş para işi değil. Biz onlara yılda 10 milyar euro verelim ve 3 milyonu onlara gönderelim, bakalım yapabiliyorlar mı? Böyle bir şey olamaz!" diye konuştu...

Almanya'nın kendi ülkesindeki mülteciler için hesapladığı bütçe ile Türkiye'nin mültecileri topraklarında tutması karşılığında Avrupa Birliği'nin (AB) vereceği açıklanan 3 milyar Euro'luk bütçeyi karşılaştıran Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi Müdürü  Doç. Dr. Murat Erdoğan; şöyle konuştu:

ALMANYA'DA KİŞİ BAŞI YILLIK 30 BİN EURO, TÜRKİYE'DE 500 EURO!

"Bakın, bunu anlatırken bizim bu konuyu bu kadar ucuz bir pazarlığa dönüştürmemizi ben anlayamıyorum. Sadece Almanya’daki bir eyalette 70 bin nüfus var, 70 bin mülteci var, Baden-Württemberg eyaleti. Önümüzdeki senenin bütçesine 2 milyar euro kaynak koydular, 70 bin için 2 milyar euro. Almanya’nın yıllık ortalama mülteciler için hesapladığı şey, 1 milyon için hesapladığı şey 30 milyar euro, yıllık “cost”. Bize 3 milyarı iki sene için veriyor, mülteci başına bölün, 500 euro düşüyor, yıllık 1 mülteci başına para veriyor, 1.500 lira para, tepe tepe kullanın. Şimdi, böyle bir pazarlığın anlamı yok..."

ALMANYA'DAKİ MÜLTECİLERE, TÜRKİYE'DEKİLERDEN 60 KAT FAZLA PARA!

Buradaki hesaptan yola çıkarak Almanya ile Türkiye'de mültecilere ayrılan kaynak karşılaştırıldığında; Almanya'daki bir mültecinin insanı koşullarda yaşamını sürdürmesi ve sosyal hayata adapte olabilmesi için  yıllık yaklaşık 30 bin Euro ayrılırken; bu rakamın Türkiye'deki mülteciler için kişi başına  yıllık sadece 500 Euro olduğu ortaya çıkıyor.

Yani Almanya;  kendi topraklarındaki sığınmacılara Türkiye'deki mültecilere verilecek paranın yaklaşık 60 kat fazlasını ayırıyor.

Kaba bir hesapla Almanya'daki mültecilere günlük 76  Euro civarında para ayrılırken, bu rakam Türkiye'dekiler için  1,3 Euro!

Burcu Oral Evren | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "AB, Avrupa'daki mültecilere Türkiye'nin 60 katını ayırıyor!" hakkında Tweetler

    DİĞER ÖZEL HABER HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete