Günün Videosu

Körfez Köprüsü’nün adı açıklandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılımıyla İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün son tabliyesi yerine yerleştirildi. Erdoğan burada köprünün adını da açıkladı.
Körfez Köprüsü’ndeki son tabliyeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Bakan Binali Yıldırım monte etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu ve Bakan Binali Yıldırım’ın ardından konuşma gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez Köprüsü’nün adını ‘Osman Gazi Köprüsü’ olarak açıkladı.

ERDOĞAN’IN AÇIKLAMALARINDAN SATIRBAŞLARI

Bayramlardaki kuyruk artık tarih olacak. Bu proje Türkiye’nin tüm önemli akslarıyla buluşuyor. Vakit nakittir demiştir büyüklerimiz. İşte ekonomi bu, ekonomiden anlamak bu. Bu yatırımlarla birlikte vakti, nakde dönüştürüyoruz.

Türkiye’nin yüz akı, gurur kaynağı olan projeleri ülkemize yakıştıramayanlar var. Yıkmak kolay, yapmak zordur. Bugün Türkiye yapıyor, işte siz de bu ihyada, inşada çalışan gençlersiniz. Siz elinde molotoflarla dolaşan değil, elinde laptop ile kitabı ile dolaşan gençlersiniz.

Boğaz’a 3. Köprü, 26 Ağustos’ta fevkalade bir durum olmazsa açacağız. Marmaray’ı şimdiye kadar 130 milyon vatandaşımız kullandı. Şimdi Avrasya Tüneli’ni yapıyoruz, o da bitecek. Bunların hayalleri bile ulaşamaz bizim yaptıklarımıza.

Bunlar Bolu Dağı’na tünel yapmayı düşünmezler, bunlar buraya patates deposu yapalım diye düşünürler.

Mimarlar Odası’nın işi-gücü, yapılanı yıkmak. Bizim her projemiz birileri tarafından protesto edilmiştir. Yargı’ya götürülmüş, engelleyici kararlar çıkarılmıştır. Medyada aleyhimize yayınlar çıktı. Cumhurbaşkanlığı Külleye’si yaparız karışımıza bunlar, konut yaparız, okul hastane yaparız, termik santral, nükleer santral yaparız bunlar karşımıza çıkıyor. Bunlar yıkım ekibi. Birde Avrupa Parlamentosu gibi bunlara dışarıdan destek verenler var.

SON TABLİYEYİ ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU MONTE ETTİ

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü’nün son tabliyesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın katıldığı törenle yerine yerleştirildi. Erdoğan, Davutoğlu ve Yıldırım son tabliyenin vidalarını sıkarak töreni gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ve devlet erkanının katıldığı tören ile son tabliyesi yerleştirilen köprü, İstanbul – Bursa – İzmir Otoyolu’nun önemli bir kesimini oluşturacak. Öte yandan İstanbul – Bursa – İzmir Otoyolu’nun inşasının 2020 yılında tamamlanması öngörülüyor.

Erdoğan bu esnada kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Erdoğan, “Değerli basın mensupları, biraz sonra ismini açıklayacağımız köprümüzün son vidasını sıkacağız. Dünyada dördüncü özelliklere sahip bir köprüyle iftihar ediyoruz. Ülkemiz, milletimiz için hayırlı olsun diyoruz. Gerek başbakanamıza gerek tüm kabine üyelerimize şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum. Tüm insanlık için hayırlı olsun diyorum” dedi.

    :

    :

    :

    :

    "Körfez Köprüsü’nün adı açıklandı!" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete