Osmaniye'deki mülteci kampında kamuflaj mı üretiliyor?

Giriş yasağı uygulanan mülteci kampında, ne saklıyorlar? Kimin için çalışıyorlar?
KARŞI GAZETE | ANKARA

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki canlı bomba saldırısı sonrası, Hükümetin IŞİD ile gerektiği gibi mücadele etmediği ve farklı ilişkiler içine girdiği iddiaları, Meclis Genel Kurulu'nda gündeme geldi.

OSMANİYE'DEKİ MÜLTECİLER KAMUFLAJ MI DİKİYOR?

Kürsüye çıkan HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, Osmaniye'de  mülteci kadın ve çocukların kaldığı kampta   kamuflaj üretimi yapıldığını öne sürdü. "Gözlerimle gördüm, fotoğrafını çektim... " diyen Bilgen'e AKP'li Metin Külünk "senden mi izin alacaklar." yanıtı verdi...

"DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE KAMPA GİRİŞ YASAĞI YOK! TÜRKİYE'DE NİYE VAR?"

Dünyanın hiçbir yerinde mülteci kamplarına giriş yasağı olmadığı halde, Türkiye'de böyle bir uygulama yapılmasının açıklamaya muhtaç olduğunu vurgulayan Bilgen ise kamplarda kurulan bu  dikiş atölyelerinde yapılan kamuflaj üretimine ilişkin, Hükümetten açıklama  yapılmasını talep etti. 

"GİRDİĞİNİZ İLİŞKİLERİN SONUCUNU YAŞIYORUZ"

Bilgen, kendisine sataşan AKP Milletvekillerine "Sadece kınama yaparak siyasi sorumluluktan kurtulacağınızı sanmayın çünkü girdiğiniz ilişkilerin sonucunu yaşıyoruz sadece." diye seslendi...

Tartışma tutanaklara şöyle yansıdı:

YHAN BİLGEN (Kars) - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; elbette bir terör eylemini en azından psikolojik propaganda hâkimiyetine girmemek açısından gündemi oraya endekslemek doğru değil ama 30 civarında insanın hayatını kaybettiği bir olay karşısında hiçbir şey olmamış gibi yargıyla ilgili bir tartışmayı yürütmeyi de doğrusu ben içime sindiremiyorum. Bu çatı bunu tartışmayacak da, bu çatı bununla ilgili özel bir tartışma yapmayacak da neresi yapacak? Yarın bu konuyla ilgili bir araştırma önergesi geldiğinde İstanbul'daki saldırının araştırılmasıyla ilgili komisyon kurulmasını destekleyecek misiniz, var mısınız araştırmaya? Kim tarafından yapılmışsa araştıralım, hangi örgüt tarafından yapılmışsa araştıralım, var mısınız?

Değerli arkadaşlar, bir şehirde, bir ülkede güvenliği sağlamanın birinci şartı, terör tanımını net yapmaktır, sulandırmamaktır. Şimdi, düşünün ki İstanbul'daki bu patlamayı yapanlar da terörist, bir gazeteyle dayanışma için bir saat yayın yönetmenliği nöbetine giden de terörist değil, mi? (AK PARTİ sıralarından gürültüler)

GÖKCEN ÖZDOĞAN ENÇ (Antalya) - Ne teröristi ya…

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, istirham ediyorum, müdahale etmeyiniz.

AYHAN BİLGEN (Devamla) - Üniversite açan da terörist, yurt açan da terörist, burada patlamayı yapan da terörist, değil mi?

CİHAN PEKTAŞ (Gümüşhane) - Sen de, sen de.

AYHAN BİLGEN (Devamla) - Siz böyle mi inanıyorsunuz buna? Eğer terörün tanımı konusunda netleşmeye cesaretiniz, yüreğiniz varsa bu kanunları değiştirirsiniz. Avrupa Birliği istediği için değil, kendi halkınıza saygı duyduğunuz için değiştirirsiniz. Dünyanın hiçbir yerinde kör şiddetle başka faaliyetleri aynı çuvala koyup ele almazlar ama bununla ilgili bir şüpheniz, bir tereddüdünüz yoksa ben size çok kestirme bir yol söyleyeyim. Bakın, mülteci kamplarıyla ilgili giriş yasağı olan dünyada başka hiçbir ülke yok. Birleşmiş Milletler temsilcileri mülteci kamplarına giremiyorlar…

ÖZNUR ÇALIK (Malatya) - Kim demiş giremiyor ya? Biz beraber gittik.

AYHAN BİLGEN (Devamla) - İnsan hakları örgütleri giremiyorlar, siz milletvekili olarak oraya giremiyorsunuz, bunun farkında mısınız?

ÖZNUR ÇALIK (Malatya) - Yalan söylüyorsun! Biz beraber gittik, Birleşmiş Milletler Genel Sekreter yardımcılarıyla beraber gittik.

AYHAN BİLGEN (Devamla) - Giremiyorsunuz ama sizin giremediğiniz kamplarla ilgili… (AK PARTİ gürültüler) Sizin giremediğiniz kamplarda ben gözlerimle gördüm.

İLKNUR İNCEÖZ (Aksaray) - Niye bağırarak konuşuyorsun? Sakin ol, sakin!

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri…

AYHAN BİLGEN (Devamla) - Osmaniye'deki kampta kamuflaj imal ediliyor. Kamuflajı niye imal ediyorsunuz kampta, neden?

İLYAS ŞEKER (Kocaeli) - Ne bağırıyorsun? Derdin ne? Niye bağırıyorsun gecenin bu vaktinde?

AYHAN BİLGEN (Devamla) - Neden bir mülteci kampında…

İLKNUR İNCEÖZ (Aksaray) - Niye bağırarak konuşuyorsun, neden?

AYHAN BİLGEN (Devamla) - Arkadaşlarınız sussun ki ben düzgün konuşayım. Siz konuşmazsanız, siz sessiz olursanız ben sakin konuşurum.

HALİS DALKILIÇ (İstanbul) - Bağırma, provoke ediyorsun! Bağırıyorsun, provoke ediyorsun! Sakin konuş.

AYHAN BİLGEN (Devamla) - Ama benim sözümü kesmeyeceksiniz, sakince dinleyeceksiniz.

İLYAS ŞEKER (Kocaeli) - Sana yakışmıyor, yakışmıyor!

AYHAN BİLGEN (Devamla) - Sakince dinleyin o zaman, soruma cevap verin, benden sonra biriniz çıkın, cevap verin.

ÖZNUR ÇALIK (Malatya) - Yalan söylüyorsunuz! Birleşmiş Milletler Örgütü kamplara girdi.

AYHAN BİLGEN (Devamla) - Biz geçen hafta Mülteci Komisyonuyla Osmaniye'deki kampa gittik. Küçük atölyeler vardı, bu atölyelerde insanlar el emeğiyle bir şeyler üretiyorlar. (AK PARTİ sıralarından gürültüler) Dinleyin o zaman, sözümü kesmeyin! Dinleyin o zaman, bağırmamı istemiyorsanız dinleyin!

Gittik bu kampa. Değerli arkadaşlar, bu kampta atölyeler kurulmuş, küçük atölyeler,

106
el emeğiyle insanlar bir şeyler üretecekler ve satacaklar. Ne dikiliyor biliyor musunuz dikiş atölyesinde Sayın Bakan? Kamuflaj dikiliyor. Bir mülteci kampında, sivillerin, kadınların, çocukların kaldığı bir mülteci kampında kamuflaj niye üretilir? Spor olsun diye mi, zevk olsun diye mi, moda mı, estetik mi? Var mı bunun cevabı? (AK PARTİ sıralarından "Saçmalıyorsun." sesi) Gayet sakin konuşuyorum, ne saçmalaması? Sosyal medyada fotoğraflarını paylaştım. Ben çektim, diğer üyeler de geldiler gördüler. Benim saçmalayıp saçmalamadığımı bırakın da çıkın biriniz izah edin, deyin ki: "Mülteci kampında kamuflajı…"

METİN KÜLÜNK (İstanbul) - Senden mi izin alacaklar?

AYHAN BİLGEN (Devamla) - Tabii, siz üretebilirsiniz, gayet tabii.

BAŞKAN - Sayın milletvekilleri, istirham ediyorum.

AYHAN BİLGEN (Devamla) - Siz üretebilirsiniz tabii.

METİN KÜLÜNK (İstanbul) - Senden mi izin alacaklar?

AYHAN BİLGEN (Devamla) - Benden izin almayacaksınız değerli arkadaşlar.

BAŞKAN - Lütfen… Lütfen sessizlik.

AYHAN BİLGEN (Devamla) - O zaman, sadece kınama yaparak siyasetin sorumluluktan kurtulacağını sanmayın çünkü girdiğiniz ilişkilerin sonucunu yaşıyoruz sadece.

NİHAT ÖZTÜRK (Muğla) - Sen kendi ilişkine bak!

AYHAN BİLGEN (Devamla) - Bugünkü İstanbul'daki patlama bugüne kadarki ilişkilerin sonucudur.

NİHAT ÖZTÜRK (Muğla) - Sen kendine bak! Sen kendi ilişkine bak, kendi ilişkine!

AYHAN BİLGEN (Devamla) - Eğer siz Suruç'la ilgili araştırmayı ciddi yapsaydınız belki Ankara'da patlama olmazdı. Ankara'daki patlama üzerinden bir ciddi soruşturma yapsaydınız belki bugün İstanbul'daki patlama olmazdı. Ama bu ülke bugün bir hedef ülke hâline gelmişse, terörün bu kadar hedefi hâline gelmişse bunda idarenin hiçbir sorumluluğu yok mu, ihmal yok mu, kusur yok mu?

HÜSEYİN BÜRGE (İstanbul) - Ayhan, PKK neresinde bu işin?

AYHAN BİLGEN (Devamla) - Siz kırk günlük özel güvenliklerle mi havaalanının güvenliğini sağlayacaksınız, bu mu? Yani, ortada ciddi bir zafiyet olduğunu kabul etmiyorsunuz, ihmal kabul etmiyorsunuz, o zaman bunun sorumluluğunu, hesabını kimden soracağız?

GÖKCEN ÖZDOĞAN ENÇ (Antalya) - Tabii, ülkemizde vatan hainleri olunca böyle oluyor!

ZEKİ AYGÜN (Kocaeli) - Bak, "PKK neresinde bu işin?" diyor, soruyu anlamıyorsun?

AYHAN BİLGEN (Devamla) - Vallahi araştırırız, burada bir komisyon kurarız. Bakın, çok açık söylüyorum komisyon kuralım kim bunun neresindeyse ortaya çıksın. Siz var mısınız buna? Burada bana laf atacağınıza bu kamuflajla ilgili çıkın da bir cevap verin. Kampta kamuflaj üretiliyor diyorum, siz bana laf atıyorsunuz.

Burcu ORAL EVREN | karsigazete.com.tr

    :

    :

    :

    :

    "Osmaniye'deki mülteci kampında kamuflaj mı üretiliyor?" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete