Zap ve Gara'ya hava harekatı

Türk savaş uçakları, Irak kuzeyindeki Zap ve Gara bölgelerine operasyon düzenledi. Operasyonda 27 hedefin imha edildiği öğrenildi.
Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalında devam eden Şehit Piyade Binbaşı Tugay Çelik-1 operasyonunda, 28 Haziran'da PKK terör örgütüne ait yaklaşık 350 metrekarelik 4 odalı, içerisinde tuvalet ve banyosu bulunan bir sığınak tespit edildi. Alınan bilgiye göre, sığınıkta ele geçirilen malzemeler arasında, 500 bölücü terör örgütü mensubunu giydirebilecek giyim malzemesi ile 50-60 bölücü terör örgütü mensubunu bir kış boyunca idame ettirebilecek gıda maddesi bulundu. Sığınık, güvenlik güçlerince kullanılmaz hale getirildi.

Öte yandan, 23 Haziran'dan bu yana devam eden Bayrak-14 Şehit J.Tğm.Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu kapsamında 29 Haziran’daki operasyonda, Seyrek Köyü kırsalına arama tarama çalışmaları yapıldı. Arama esnasında ,tespit edilen sığınakta ve arazide; 350 adet variller içerisinde toprağa gömülü vaziyette BTÖ mensuplarına ait kıyafet, 55.000 kök kenevir, çok sayıda EYP yapmak için kesilmiş tüplere ait parça, çok sayıda EYP yapmak için kullanılan boş şişeler, çok sayıda EYP yapmak için kullanılan kesilmiş fitil parçaları ele geçirildi.

Lice'de PKK'nın patlayıcı ve yaşam malzemesi dolu 4 odalı, mutfaklı ve banyolu sığınakları imha edildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında güvenlik güçleri tarafından başlatılan operasyonlar devam ederken, ortaya çıkarılan sığınaklarda ise çok miktarda el yapımı patlayıcı, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, esrar, örgüt elemanlarının kullandığı yaşam malzemeleri, giyecekler bulundu. Örgüte ait 4'er odalı, banyolu, mutfaklı ve tuvaletli 2 büyük sığınakta da çok miktarda gıda maddesi ele geçirildi. Sığınaklar güvenlik güçlerince imha edildi.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, Lice'nin kuzey ve güneyi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede örgüt mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depolarını ortaya çıkarmak için 'Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak müşterek özel birlik operasyonunun’ devam ettiği belirtildi. 23 Haziran günü başlatılan operasyonda, bölgedeki yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ile arananların yakalanmasının amaçlandığı da belirtilen açıklamada, örgütün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarının imhası ve imal edilen uyuşturucu maddelerin ele geçirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

Açıklamada, Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde zırhlı araçların desteği ile askeri birlikler, jandarma, emniyet ve köy korucularından oluşan güvenlik kuvvetlerinin yaptığı operasyonda, Seyrek köyü kırsal kesiminde arazi arama ve tarama faaliyeti sırasında tespit edilen sığınak ve arazide, 350 varil içerisinde toprağa gömülü vaziyette bölücü terör örgütü mensuplarına ait kıyafet, 1100 kilogram kubar esrar elde edilebilecek 55.000 kök hintkeneviri, çok sayıda el yapımı patlayıcı yapmak için kesilmiş tüplere ait parçalar, boş şişeler, kesilmiş fitil parçaları ele geçirildi. Seyrek köyü kırsalında ele geçirilen malzemeler Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla imha edilirken, şüpheli 1 kişi ise gözaltına alındı.

ÖRGÜTÜN 4'ER ODALI 2 BÜYÜK SIĞINAĞI İMHA EDİLDİ

Valilik açıklamasında Lice kırsal kesiminin bir çok noktasında devam eden operasyonda güvenlik güçlerine eylem yapmak amacıyla döşenmiş el yapımı 2 patlayıcının imha edildiği kaydedildi.

Lice'deki operasyonda ayrıca örgüte ait 250 metrekare büyüklüğe sahip 4 odalı, banyolu, mutfaklı ve örgüte yeni katılanlara eğitim verilmesi amacıyla hazırlanmış bir kütüphanenin bulunduğu örgüte ait en büyük sığınaklardan birinin ortaya çıkarıldığı belirtildi. Sığınakta yapılan aramada, 120'si teröristlerin giydiği, diğerleri örgüte yeni katılanların giyeceği 420 kıyafet, patlayıcı yapımında kullanılan 30 büyük ve küçük tüp, 8 ocak, 3 ton muhtelif gıda ve yaşam malzemesi, örgüte yeni katılımların eğitilmesi için kütüphane, 300 adet örgütsel doküman ele geçirildi.

Lice'de ikinci büyük sığınak da Bayırlı köyü kırsalında ortaya çıkarıldı. Dağlık bölgede orman içinde ve girişinin görülmesinin çok zor olduğu sığınak 6 bölümden oluşuyor. 4 oda, 1 mutfak, 1 tuvalet ve 1 banyonun bulunduğu sığınakta yapılan aramada, düzenekleri hazırlanmış el yapımı patlayıcı amaçlı 6 küçük tüp, el yapımı patlayıcı hazırlamak için 13 tüp, düzenekli el yapımı patlayıcı, el yapımı patlayıcı düzeneği için hazırlanmış 27 pil bloğu, el yapımı patlayıcı düzeneği hazırlamak için 110 büyük ve küçük pil, 18 el feneri, el yapımı patlayıcıda kullanılmak amacıyla 10 varil, çok sayıda örgütsel doküman, yaşam, giyim, gıda ve tıbbi malzemeler ele geçirildi. Savcının talimatıyla bu malzemelerin imha işlemine başlandı.

Valilik açıklamasında, "Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

Kaynak: DHA

    :

    :

    :

    :

    "Zap ve Gara'ya hava harekatı" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete