IŞİD'in Antep'te taksileri varmış

Türkiye’de yapılan birçok bombalı saldırının emrini veren ve Türkiye’den çok sayıda militan geçişini sağlayan IŞİD’ci İlhamı Balı’nın telefon kayıtlarından Antep’te kendi taksilerini çalıştırmış olduğu ortaya çıktı.
IŞİD sınır Emiri İlhami Balı'nın görüşmelerinden, IŞİD'in Antep'te kendi taksilerini çalıştırmış olduğu ancak istihbaratın takibi nedeniyle ticari taksileri kiralamaya yöneldiği ve sınıra günde yüz kişi taşıdığı ortaya çıktı. 23.02.2015 tarihinde Kilis'in karşısındaki sınıra yakın IŞİD bölgesinden Zekeriya isimli şahsı arayan İlhami Balı, onunla iki dakikalık bir görüşme yapıyor. Bu görüşmeden IŞİD'in Antep'te kendi taksilerini çalıştırdığı ancak istihbaratın takibi nedeniyle ticari taksilere yöneldiği, sınıra günde yüz kişi taşıdığı ve bu konuda maddi olarak sıkıntı yaşandığı anlaşılıyor.

"ÇOK KARDEŞ GELİYOR"

İşte eminiyetin istihbaratına takılan o görüşmeler:

BALI: Alo

ZEKERİYA...: Selamün Aleyküm

İLHAMİ BALI: Aleyküm Selam kardeş

ZEKERİYA...: Kardeş bu Abdurrahman soruyor, kardeş Antep'ten kardeşler geldiğinde Devle'nin mi yoksa kendi paralarıyla mı geliyorlar?

İLHAMİ BALI: Kardeş, şimdi kendilerine söyle ki biz bu kardeşler çok geldiği için tamam mı...

ZEKERİYA...: Hı hı

İLHAMİ BALI: Yani normal Devle'nin taksisiyle geldikleri zaman istihbarat durduruyor. Biz de o yüzden sarı taksilere bindiriyoruz. Biz kardeşlere soruyoruz diyoruz ki; Abi sizin paranız var mı, siz bu araba parasını ödemek ister misiniz? Hepsi elli dolar. Adam diyor ki mesela benim param var ödemek istiyorum, infak etmek (bağış/nafaka) istiyorum. O ödüyor, yok benim param yok, ben ödemeyeceğim diyor. Biz ödüyoruz ya da benim param var ama ben ödemek istemiyorum dese bile biz ödüyoruz. Ben bunu şeyhle görüştüm yani.

GÜNDE YÜZ KİŞİ ANTEP'TEN IŞİD'E KATILMIŞ

Balı ve Zekeriya isimli şahıs arasında, sınırdan IŞİD bölgesine insan geçirmeye yönelik konuşmada ilginç detaylar da ortaya çıkıyor. Büyük bir insan kaynağına sahip olan IŞİD'cilerin finans sıkıntısı içinde olduğu da anlaşılıyor. Ayrıca her gün sınıra 15 araç taşındığı aktarılıyor. Bu da yaklaşık yüz kişinin geçirilerek, IŞİD saflarına bırakıldığını ortaya koyuyor.

Konuşma şu şekilde devam ediyor:

ZEKERİYA...: E... Tamam... Soruyor sonra dedi ki bana 'vatsap' üzerinden göndermiş bir bacı yüz on lira ödemiş. Diyor ki, bu yani normal mi, bu yani olur mu?

İLHAMİ BALI: He doğru çünkü biz soruyoruz yani.

ZEKERİYA...: Tamam İnşallah.

İLHAMİ BALI: Ödemek ister misin diyoruz. İnfak etmek ister misin çünkü günde kardeş, günde 15 tane araba geliyor. Her araba yüz milyondan, günlük bir buçuk iki milyar para yapıyor. (Eski para birimi ile hesap yapıyor) Biz de diyoruz ki, sizin Devle'ye katkınız olsun infak edin. İnfak etmek ister misiniz? kimisi diyor ben edeceğim, ben ödeyeceğim paramı. O ödüyor öyle geliyorlar.

ZEKERİYA...: Hı...

Kaynak: Erk Acerer | BirGün

    :

    :

    :

    :

    "IŞİD'in Antep'te taksileri varmış" hakkında Tweetler

    DİĞER GÜNDEM HABERLERİ

    KARŞI VİDEO
    https://twitter.com/KarsiGazete